Skip to main content

Vaarwens 971 op 23-02-2022

De zon schijnt voor Sylvia…971 Syvia 10

Deze mooie zonnige dag is voor Sylvia (geb. 1946) Ze is uitbehandeld van de ongecontroleerde celdelingsziekte die zich in haar longen heeft genesteld. Haar dochter Mira wil nog éénmaal iets leuks met haar moeder gaan doen en struint het internet af. Daar komt ze Stichting Vaarwens tegen en ze is meteen overtuigd… ‘Dit is wat voor mijn moeder!’ Ze vult de intake in en snel wordt ze gebeld om een vaardag in te plannen. Vandaag valt deze mooie dag Sylvia ten deel…

Terwijl in Muiden de Meander V wordt klaargemaakt voor een wens, zijn dagschipper Sido en boots Ellie in Amsterdam druk met de voorbereidingen van de ontvangst van Sylvia. Ook zij komt met de SAW en niets wordt aan het toeval overgelaten. Net als de koffie pruttelt, arriveert de ambulance vanuit Roosendaal op de haven. Er volgt een warm welkom en even later staat Sylvia genoeglijk aan boord van de MS Vaarwens.
Koffie, een welkomstwoordje van Sido en een vaarplan maken. Sylvia wil graag naar de Zaanse Schans en ze wil graag een mooi plekje om bloemblaadjes uit te strooien in nagedachtenis aan haar overleden ouders in Indonesië.

Een prachtig verslag van dagschipper Sido:

Met een stralende zon verlaten we de Marina. Onze gasten kijken hun ogen uit. Wat je normaal wel eens vanaf de weg ziet, is toch opeens anders als je op het water bent. In Zaandam gaan de deuren van de sluis al open als we er aankomen. Dat wordt dus een hele vlotte schutting. Ook de rest van de reis gaat vlot, we hoeven bij geen enkele brug te wachten. Sylvia kan vanaf de brancard in de kajuit alles goed volgen. Met de wind in de rug wordt er af en toe op het voordek genoten van dit mooie weer.

Op de plas voor de Zaanse Schans leggen we het schip dwars op de wind, dan komt Sylvia van de brancard af en wordt ondersteund naar het gangboord. Daar strooit ze kleurige bloemblaadjes uit. De as van haar overleden ouders is ooit op zee uitgestrooid en op deze wijze wil ze hen graag eren. Een mooie ceremonie ter nagedachtenis…

We varen verder meren aan bij de houtzaagmolen Het jonge Schaap. Iedereen wil graag binnen in de molen kijken en nu Sylvia toch van de brancard af is, wil ze mee in de rolstoel. En zo doen we dat…
Intussen is het wat harder gaan waaien en dat kon je merken in de molen. Er werd volop gezaagd en eenieder vergaapt zich aan deze ambachtelijke techniek. Bij terugkomst aan boord staat de lunch op tafel die Ellie heeft verzorgd. Iedereen heeft complimenten over de verzorging, heerlijk!

Na de lunch beginnen we aan de terugweg en wil Sylvia graag liggen, want het kaarsje raakt op. Even rusten en wat kracht op doen. terug in de Marina heeft Sylvia weer nieuwe energie en ze nodigt iedereen uit om wat te drinken bij Loetje, wat een lief gebaar. We nemen afscheid van Sylvia en haar naasten en tenslotte maken we samen schoon schip, want morgen wordt er weer gevaren…

Vaarwel Sylvia
Auteur Vaarwens/Sido

Met dank aan:
Dagschipper Sido en boots Ellie voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het ambulancevervoer
Hema Amsterdam voor de deels sponsoring van de lunch
Houtzaagmolen Het Jonge Schaap voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Sluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Een prachtige reactie van de familie in het Nederlands en Indonesisch. Dank voor de warme woorden.

Ons verslag (Nederlands)
23 Februari 2022 was voor ons een bijzondere dag geworden, een dag met een lach en een traan.
Syl , uitbehandeld voor longkanker en wij (Wouter, Mira & Stevie), hebben deze prachtige dag mogen meemaken en als onuitwisbare herrinnering in onze harten mogen bewaren.
Dankzij Mira, die ons heeft aangemeld voor deze dag, en Stichting Ambulance Wens Nederland (Arend & Annemieke), en Stichting Vaarwens (schipper Sido & boots Ellie), hebben wij een onvergetelijke mooie dag met veel zon mogen beleven.
Arend & Annemieke die ons van thuis met de ambulance hebben opgehaald en veilig en vakkundig hebben gebracht naar Amsterdam Marina en weer terug naar Roosendaal.
De hartelijke ontvangst van Ellie en Sido aan boord van de MS Vaarwens, waarna we een geweldige mooie vaartocht hebben gemaakt naar de Zaanse Schans, waar Syl bloemen heeft kunnen uitstrooien als nagedachtenis aan de overleden ouders in Indonesie.
Wij hebben enorm genoten van deze dag en zijn erg dankbaar dat dit voor ons is mogelijk gemaakt.



Ons verslag (Indonesisch):
Tanggal 23 feb 2022 adalah hari yang istimewa bagai kita, ini adalah hari dengan muka yang behagia dan sedih.
Syl, yang sudah tidak dapat di sembuhkan dari sakit paru2nya dan kami (Wouter, Mira & Stevie), boleh mengalami hari yang behagia ini bersama2 dan sebagai kenang2an yang tidak dapat di hapuskan dan yang kami bisa simpan di dalam hati kami.
Dengan perantaran Mira hari ini, dan Stichting Ambulance Wens Nederland (Arend & Annemieke), dan Stichting Vaarwens (Sido & Ellie), dapat kami mengalami hari yang indah dengan mata hari yang cerah.
Arend & Annemieke yang telah menbawa kami dengan ambulance dari rumah ke Amsterdam Marina dan kembali ke rumah dengan selamat.
Dengan penerimaan yang baik untuk kami dari Sido & Ellie di kapal Vaarwens, dimana kami bisa mendapat perjalanan dengan kapal ke Zaanse Schans, dimana Syl dapat menyebar bunga untuk kenang2an bagai Ibu dan Ayahnya yang telah meninggal di Indonesia.
Kami telah mengalami hari yang indah ini dan bersyukur yang kami dapat mengikuti perjalanan ini dengan bantuan mereka.

Syvia 103
Syvia 107
Syvia 126
Syvia 139
Syvia 145
Syvia 149
Syvia 151
Syvia 154
Syvia 157
Syvia 158
Syvia 159
Syvia 161
Syvia 169
Syvia 173
Syvia 174
Syvia 175
Syvia 189
Syvia 190
Syvia 193
Syvia 194