Skip to main content

Vaarwens 1098 op 30-09-2022

1098 Ferry 10Strijd…

Onze gast vandaag is Ferry (geb. 1972) Hij leverde samen met zijn jonge gezin strijd tegen de onbeheersbare celdelingsziekte maar is nu uitbehandeld voor alvleesklierkanker. Hij is tevens diabetes patiënt, dus is alles dubbel zwaar. Claudia (ex-partner en moeder van hun kind) heeft contact met Sylvia Budde, de eigenaresse van Made With Love uit Druten die veelvuldig acties voor Stichting Vaarwens hield om geld in te zamelen. Claudia vult de intake in en de planning gaat aan de slag, want het is vijf voor twaalf…

Vanmorgen beginnen we optimistisch wat het weer betreft, want dit is voorlopig de laatste mooie dag. Dagschipper Sido en boots Gerda treffen voorbereidingen voor de dag. De dieseltank is gisteravond weer gevuld met ‘vloeibaar goud’ door onze topper DirkJan, dus we kunnen weer even vooruit. Nu maar wachten tot het gezelschap uit Nijmegen arriveert…

Een mooi verslag van boots Gerda:

De gasten arriveren ondanks een kleine file mooi op tijd in de haven. Er vallen een paar druppels regen, de wolken hangen vandaag precies boven Amsterdam. Maar we beginnen de vaartocht met felicitaties met een mooie taart voor Nathasja, de vriendin van Ferry. Zij is vandaag jarig en aangenaam verrast door deze verrassing geregeld door Claudia. Na het zingen en eten van de taart stelt Sido de mogelijkheden voor om op deze dag naartoe te varen. Uiteindelijk geven de jongens Lars en Max de doorslag en wordt het de Zaanse Schans. Zij denken wel aan windmolens 😊 want zij zagen al voor zich dat zij met een lift naar boven gingen.

We varen langs Royal Huisman en Ferry vertelt het een en ander over wat er onderweg te zien is. We merken dat de gasten teveel aan hun hoofd hebben en genieten op hun eigen manier. Wij richten ons actiever op de jongens, die hebben het de laatste jaren zwaar gehad. Corona tijd, een moeder die in die tijd geopereerd wordt, de honden bij papa en bij mama die tussentijds ook dood gaan… en dan afgelopen maanden de boodschap dat papa niet lang meer te leven heeft. Hoeveel kan zo’n klein jochie aan.

Claudia - de moeder van Max - zegt dat zij het al moeilijk kan verwerken laat staan Max. De jongens mogen sturen, helpen in de sluis, vragen veel en genieten van even onbezorgd zijn. De hele dag hangen de wolken boven de vaarwens, maar de zon schijnt wel achter de wolken en er soms doorheen. Aan het eind van de dag zeggen Nathasja, Ferry en Claudia tegen ons dat zij hebben genoten van de dag. Hopelijk kunnen zij en de jongens een tijdje teren op deze dag en wij wensen ze heel veel sterkte voor de toekomst. Kapiteins Max en Lars, jullie zijn beste stuurlui en wij hebben weer genoten van jullie plezier.
 
Vaarwel Ferry
Auteur Vaarwens / Gerda

Ferry: † 22 oktober 2022

Met dank aan:
Dagschipper Sido en boots Gerda voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Hema Amsterdam voor de deels sponsoring van de lunch
Houtzaagmolen Het Jonge Schaap voor de gastvrijheid tijdens de lunch en de rondleiding
Sluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Ferry 11
Ferry 24
Ferry 34
Ferry 38
Ferry 44
Ferry 46
Ferry 56
Ferry 58
Ferry 60
Ferry 65
Ferry 69
Ferry 74
Ferry 75
Ferry 76
Ferry 77
Ferry 78