Skip to main content

Vaarwens 1117 op 11-11-2022

1117 Edgar 10 Samenzijn en samen genieten...

Vandaag is Edgar (geb. 1969) mee varen. De sluipmoordenaar heeft hem gevonden en zit in zijn hoofd en heeft ook de longen veroverd. Op de intake - die dochter Esmee voor hem invulde - staat: “We vinden het erg lastig te bepalen hoe het in de toekomst allemaal gaat, aangezien Edgar momenteel grote stappen achteruit gaat..”
We gaan bellen en maken haast met de planning. Dat kan ook want er is wat ruimte in de agenda. Vandaag is deze prachtige dag voor Edgar…

In Amsterdam maken dagschipper Hans en boots Pam de MS Vaarwens klaar. De zon vergezeld ze beiden als ze de broodjes halen en de kuiptent gezellig maken. Nu is het wachten op Edgar met zijn naasten, die helemaal uit Grou (Friesland) moeten komen.

Een mooi verslag van boots Pam:

Vandaag weer een vaardag met een familie uit Grou. Ik kwam om 9 uur bij de Hema aan om de broodjes etc. op te halen. Paniek… het personeel stond voor de deur en niemand kon erin, dus geen broodjes en soesjes. Dan maar naar AH stukje verder op, maar gelukkig kwamen de dames van de Hema achter mij aan rennen; “We hebben het geregeld, alleen u moet zelf de broodjes smeren mevrouw!” Nou, dan doen wij dat toch…

Om kwart over tien arriveerde de familie na een flinke rit uit Grouw aan boord. Na een welkomstwoordje van schipper Hans varen we onder het genot van kopje koffie uit richting de Zaan, want de keuze is gevallen op de Zaanstreek.. Edgar is gelijk in zijn sas en er komen mooie verhalen los. Hij heeft veel met ‘t water, hij heeft gewerkt als kraanmachinist. Vele klussen vanaf een schip op het water. Het stoere mannen werk dus!
Hij geniet van de schepen die we passeren en van de schepen in het dok. De dochters, Esmee en Mandy kijken ook hun ogen uit. Iedereen geniet en vergeet even… prachtig!

Esmee trakteerde ons nog op eigengemaakte notenpasta in een dadel, zooo heerlijk! We varen nog even een zijkanaal in waar bij Royal Huisman gelijk al mooie luxe jachten liggen. Zo prachtig om te zien. Nu door de Wilhelminasluis richting de Zaanse Schans. Leuk al die Zaanse gevels en de oude bekende fabriekspanden die we bewonderen. Ondertussen maken we met elkaar de lunch klaar. Madelon - de zus van Edgar - komt helpen met smeren en beleggen. Zo gezellig… Iedereen voelt zich inmiddels thuis aan boord en de sfeer is erg gezellig. Jose - Edgar zijn echtgenote - springt ook nog even bij in ‘t kombuis, waar we fijne gesprekken hebben met elkaar.

Na de lunch gaat de familie de houtzaagmolen bezoeken. Het blijft een uniek gebeuren en het ruikt zo lekker naar hout, hars en dat zaagsel… Na de prachtige molen uitgebreid te hebben bekeken, varen we weer terug richting Amsterdam en het zonnetje kwam er ook nog bij. Edgar vroeg om een cola; “Heb je dat aan boord? vraagt hij. Zeker hebben we dat en Madelon haalt een platluisje met Berenburg tevoorschijn waarna broer en zus genieten van een slokkie, wat een feest.

Iets over vieren zijn we weer terug in Amsterdam en de dag is omgevlogen. Edgar mag zich gelukkig voelen met zo’n warme familie om zich heen. Het blijft moeilijk dat je op zo’n jonge leeftijd door de slopende ziekte getroffen wordt. We hadden een fijne dag vandaag met elkaar en laten we hopen dat Edgar nog een tijd bij zijn lieve familie mag blijven.

Wensen jou en je naasten veel kracht toe Edgar.
 
Vaarwel Edgar
Auteur Vaarwens / Pam

Edgar: † 1-2-2023

Met dank aan:
Dagschipper Hans en boots Pam voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Hema Amsterdam voor de deels sponsoring van de lunch
Houtzaagmolen Het Jonge Schaap voor de gastvrijheid tijdens de lunch en de rondleiding
Port of Amsterdam voor de vergunningen
Sluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Edgar 12
Edgar 14
Edgar 16
Edgar 18
Edgar 21
Edgar 22
Edgar 24
Edgar 25
Edgar 27
Edgar 28
Edgar 31
Edgar 33
Edgar 40
Edgar 43
Edgar 45
Edgar 46
Edgar 51
Edgar 53
Edgar 56
Edgar 59
Edgar 64
Edgar 65
Edgar 68
Edgar 69