header2

Vaardagen 2008

Vaardag 010 op 06-05-2008

Nick  beet de spits af voor 2008..042 Nick 1

We kregen bericht van de Stichting Cystic Fibrosis met het verzoek of we dit jaar met een aantal patienten van hun wilden gaan varen. De ziekte Cystic Fibrosis is slecht behandelbaar en vele kinderen/ jongeren hebben een slechte levensverwachting. De eerste die vandaag mee ging was Nick en hij schreef een mooi verslag

Sterkte Nick
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
WSV de Zuiderzee voor de ligplaats

Het verslag van Nick:
Een uitje op een boot

Ik kwam uit bed en dacht dat het een gewone dag zal worden. Maar mijn ouders zeiden dat we ergens een pakje in Amsterdam moesten ophalen en met die uitspraak gingen we naar Amsterdam. Na een tijdje te hebben gereden en een stukje te hebben gelopen kwamen we aan bij een boot en ik dacht “Wat doen we hier”. Na 5 min was alles duidelijk en we bleken te gaan varen op deze (mooie grote half-gele boot). Toen we kennis hadden gemaakt met de eigenaren van de boot (Inge en Evert) mocht ik kiezen waar we naar toe zouden gaan de keuze was Muiden of Volendam. Ik koos voor Muiden omdat ik al een keer in Volendam was geweest. Zo gezegd zo gedaan. We gingen varen en kregen wat te drinken en een koek. Na een tijdje op het achterdek gezeten te hebben had ik wel zin om even in de cockpit van de boot te gaan loeren. Wat ik daar zag was één en al techniek en een stuur. Evert legde uit wat alles was en begon met veel plezier zijn ervaring te vertellen over de geschiedenis van de boot en hoe die tot stand kwam dat was zeer leuk om te weten. En opeens vroeg Evert of ik aan het stuur wou en dat sla ik natuurlijk niet af dus ik heb ook nog even 3 kwartier aan het stuur zitten draaien.

Je mocht overal in de boot komen als je het vroeg en wat een boot zeg, alles zit erop en eraan en het is een mooi groot zeewaardig schip om jaloers op te zijn!!

Maar goed na een tijdje gevaren te hebben gingen we in Almere haven aanmeren om even te lunchen wat ook zeer goed verzorgt was namelijk koffie,thee,sinasappelsap enz en broodjes met kaas en ham en weer kregen we leuke verhalen te horen.Toen we verder naar Muiden gingen mocht mijn vader ook aan het stuur en dat was leuk om te wat er voor regels spelen op het water want Evert legde alles uit ,waar je op moest letten zoals regels en de hoogte van het water . Bij Muiden nam Evert het roer weer over omdat we in de haven gingen liggen. Toen we weer aan wal stonden gingen we naar het Muiderslot wat leuk was om te bezichtigen daar waren we 1,5 uur zoet aan en toen gingen we weer naar de boot om vervolgens weer naar Amsterdam te varen.Toen we in Amsterdam aankwamen was deze leuke tocht voorbij, we namen afscheid van elkaar en wij gingen weer richting huis. Tot slot: het was een schitterende dag met mooi weer (wat je niet kan garanderen) en het waren ONTZETTENDE VRIENDELIJKE mensen om mee weg te gaan (oh ja de hond vergeten die ook super is) IN IEDER GEVAL BEDANKT VOOR DEZE LEUKE DAG.

Nick Huisjes

 

Nick 1
Nick 2
Nick 3
Nick 4
Nick 5
Nick 6
Nick 7