header2

Stichting Vaarwens Nieuws

6-9-2021: De MS Vaarwens in onderhoud

Na ruim een jaar intensief gebruik moet de MS Vaarwens in onderhoud. Dit biedt tevens de kans om de huiddoorvoeren in het vlak te monteren voor het koelwater van de nieuwe generator.

Gisteren voer DirkJan de Vaarwens naar De Gier in Enkhuizen, waar ze direct droog ging en schoongespoten werd. Zo konden we vandaag met hulp van veel vrijwilligers het schip een opknapbeurt geven. DirkJan en Inge coördineerden het geheel, Foeke maakte huiddoorvoeren voor de nieuwe generator en sloot de fonkelnieuwe aanwinst aan, terwijl Yoni, Fred, Hans en Ron het onderwaterschip te lijf gingen. Ook Jan van der Veen van de FOV kwam persoonlijk langs om de gesponsorde verfmaterialen en antifouling brengen, waarvoor veel dank! Na een dag flink aanpoten zijn ze mooi opgeschoten. Morgen maken ze de klus af, waarna DirkJan de Vaarwens woensdag weer naar Amsterdam brengt zodat ze direct weer ingezet kan worden…

Dag twee:
Gisteren werd er tijdens een topzomerdag bij De Gier Jachtservice stug doorgewerkt aan het schip. Lucas, Klaas en Hans werkten alle beschadigingen bij en hebben de romp in de was gezet, terwijl Foeke de hele dag in de snoeihete machinekamer zat om de generator aan te sluiten. Inge zorgde weer voor de organisatie en de catering. Tegen het einde van de dag was het schip klaar om weer te water gelaten worden en vandaag zal DirkJan haar terugvaren naar Amsterdam, waar de eerste vaarwensen al weer in de agenda staan… Onwijs veel dank aan Jan S. Vd Veen van de FOV BV voor alle gesponsorde verf en materialen, Henk De Gier voor de gelegenheid en de medewerking en alle vrijwilligers die aan deze opknapbeurt hebben bijgedragen.

Hulde aan allen voor hun belangeloze inzet.

Vaarwenns droog dag 2 11
Vaarwenns droog dag 2 12
Vaarwenns droog dag 2 2
Vaarwenns droog dag 2 3
Vaarwenns droog dag 2 4
Vaarwenns droog dag 2 5
Vaarwenns droog dag 2 6
Vaarwenns droog dag 2 7
Vaarwenns droog dag 2 8
Vaarwenns droog dag 2 9
Vaarwens in dok 0
Vaarwens in dok 1
Vaarwens in dok 10
Vaarwens in dok 11
Vaarwens in dok 12
Vaarwens in dok 13
Vaarwens in dok 2
Vaarwens in dok 3
Vaarwens in dok 4
Vaarwens in dok 5
Vaarwens in dok 6
Vaarwens in dok 7
Vaarwens in dok 8
Vaarwens in dok 9

E-mail