Skip to main content

Stichting Vaarwens Nieuws

25-26 september: evenementenweekend

Vrijwilligers in actie voor Vaarwens:

Terwijl vrijwilligers Hanneke en Frans met onze promotieaanhanger een primeur hadden op een ‘havendag’ in Edam, ging vrijwilligster Frouk samen met Saskia met haar eigen scheepje naar een ‘Info plein’ op de haven Broekhorn.
Een mooi verslag van Frouk en Saskia:
-
Mijn scheepje StoreTroll werd ‘geladen’ met Vaarwens promomateriaal dat ik woensdag ophaalde in Naarden op ons kantoor. Zoals Inge zei; “Trek de kasten maar open en neem maar mee!” Tijdens dit bezoek aan ’t kantoor ontmoette ik Saskia (voor het eerst). Nadat we flink hadden ‘verzameld’ vroeg Saskia of ik het gezellig zou vinden als ze mee zou gaan. Nou, dat was geen verkeerd idee, want alleen is ook maar alleen en we wisten niet dat we samen zo’n leuk, gezellig en ook succesvol weekend gingen beleven.
Vrijdag morgen 11:00 vertrokken uit Akersloot, op naar Broek op Langedijk. Daar was een manifestatie met een ‘Info plein’ waar we ons ding” mochten doen en ’s avonds waren er acts en muziek op verschillende locaties langs het kanaal Alkmaar - Kolhorn, op het stuk tussen de spoorbrug Heerhugowaard en de molen vlak voor de Roskamsluis. Ook de StoreTroll werd versierd met licht en een vaarwensvlag.
Zaterdag werd een herhaling van de vrijdag. In de middag van 14 tot 17:00 op het infoplein in ons geïmproviseerde stalletje, want we hadden tevoren immers geen flauw idee hoe het er uit zou zien en wat de bedoeling was of de mogelijkheden waren.
In de middagen troffen we een bescheiden hoeveelheid publiek, maar wel geïnteresseerd in onze stichting en haar doel. Veel mensen zijn niet op de hoogte van onze stichting en dat onze vaarwensen voor één gast en diens dierbaren per vaardag zijn! Wij hebben heel erg veel plezier gehad, veel verteld, genoten van de avonden, mogen aanschuiven voor het eten bij mijn oud- collega op zijn prachtige “lange dijker” de Triton 4 en de tweede avond bij een andere oud- collega die de lange dijker “Vertrouwen” bezitten. Die zaterdagavond genoten we van een “motorkap diner”!
Tot slot zijn we met een grote Vaarwensvlag wapperend aan een geïmproviseerde mast op mijn bakboord achterbolder, terug gevaren via Noord-Hollandskanaal naar de Alkmaardermeer. We hebben ook nog een mooi bedrag voor Vaarwens mogen ‘oogsten’ tijdens dit bijzondere weekend. Dank voor de uitnodiging en dank voor de gastvrijheid die we geheel gratis kregen aangeboden in de jachthaven Broekhorn.
Frouk en saskia.

Edam 1
Edam 2
Edam 3
Edam 4
Info weekend 0
Info weekend 1
Info weekend 10
Info weekend 3
Info weekend 4
Info weekend 5
Info weekend 6
Info weekend 7
Info weekend 9