header2

Nieuwsflitsen

 • Jubileumboek is uit!

  Als zoenenjpgHet is zo ver, het prachtige jubileumboek ter gelegenheid van twaalf en een half jaar vaarwens dat Evert de afgelopen winter schreef, is uit. Het is een heerlijk 'koffietafelboek' vol prachtige verhalen, anekdotes en voorvallen tijdens het ontstaan van Stichting Vaarwens. Een echte aanrader en je steunt de stichting ermee bij de aanschaf. Klik op het boek om het te bestellen.
 • Nieuwsbrief beschikbaar

  Screenshot maart 2019De onlangs verschenen nieuwsbrief is beschikbaar. In de nieuwsbrief worden de meest actuele ontwikkelingen gemeld. U kunt zich inschrijven voor de regelmatig verschijnende nieuwsbrief door een verzoek in te dienen via een aanvraagpagina. Klik op de foto om naar de aanmeldpagina te gaan.
 • Evert en Inge ontvingen een lintje

  In 2019 werden Evert en Inge de Lintjesregen 57dag voor Koningsdag tijdens de lintjesregen Koninklijk onderscheiden door de Burgemeester van Amsterdam (Femke Halsema). Met gepaste trots onving het 'Stel' de onderscheiding, en ook wij zijn er als stichting bijzonder trots op. Gefeliciteerd Evert en Inge!
 • MS Vaarwens vaart voorlopig vanuit Amsterdam Marina

  Adam Marina platteg 2 De MS Vaarwens is uitgeweken naar de Amsterdam Marina en maakt tot 1 juni van daaruit haar vaardagen. Kijk altijd op 'Ligplaatsen schepen' in de zijbalk om de huidige aktuele locatie met plattegrond te vinden.

Stichting Vaarwens Nieuws

Mei 2009: Helicopter oefening

Coastguard_009Een verrassende oefening.

We hebben een dag geen vaartocht voor de Stichting Vaarwens. Het is mooi weer en we besluiten een tochtje voor ons samen te gaan maken. Midden op open water horen we plotseling een vreselijke herrie boven ons schip. Als we naar buiten kijken, hangt er een enorme Coastguard helikopter boven ons, die ons praait via de marifoon kanaal 16. Ze verzoeken ons om onze koers naar 93 graden te zetten en een constante snelheid te houden van 18 knopen. Ze willen even aan boord komen. Ik kijk Inge aan en zeg haar: "Dit is een leuke oefening".

Coastguard_019

Even later hangt een bemanningslid van de helikopter naast ons schip en behendig stapt hij op het achterdek, waar Inge druk in de weer is met de fotocamera. Enigszins geschrokken wordt de man in het oranje pak verwelkomd door onze scheepshond Joey.

Als hij even later de stuurhut binnenstapt, en ziet dat het een woonkamer is, compleet met bankstel en bloemen op tafel, is de verwarring compleet.

Keurig stelt hij zich voor en verontschuldigd zich. Hij was werkelijk in de veronderstelling op een loodstender te zijn gestapt... Bij het zien van alle luxe aan boord van de Meander en de huiselijke sfeer, stapt hij wat onwennig rond. Nadat we hem hebben uitgelegd dat hij geland is op de ex-loodstender Atlantis, die is omgebouwd tot woonschip, waarmee nu langdurig zieke mensen een dagtochtje kunnen maken, wordt het hem duidelijk dat ze een kleine vergissing hebben gemaakt. Hij verklaart wel vaker een oefening te doen met de loodstenders, maar dit...Coastguard_025

 

 

Na een vriendelijke handdruk stap hij weer op het achterdek en hangt luttele minuten later weer in de lucht, om aan boord van de helikopter gehesen te worden.

Een mooie oefening voor de helikopterbemanning en ons. We weten nu dat we probleemloos mensen van boord kunnen laten halen in noodgevallen...

Evert en Inge.

 

E-mail