header2

We hebben in 2014 gevaren op:

Vaardag 243 op 27-03-2014

Jachtschippervrouw Ria vaart nog één keer.243 Maria van Keulen 5

Ria en haar man hadden een 12 meter lange rondspant kruiser, waar ze dezelfde tochten mee gemaakt hebben als de Meander. Oostzee, Kopenhagen, Engeland... ze zwierven overal rond. Enkele jaren geleden overleed haar man, en nu is Ria zelf met haar laatste stukje bezig. Hun schip is verkocht en Ria is er sinds september vorig jaar niet meer uit geweest. De verrassing was groot dat ze mee mocht op de Meander V. In eerste instantie dacht ze met een hele horde mensen aan boord te gaan, maar toen bleek dat het ging om een speciale verwenvaardag voor haar, kwam er een glimlach op het broze gezichtje van de doodzieke vrouw die we nooit meer vergeten... Wat heerlijk om zoiets te kunnen bieden!

Auteur Vaarwens

Met dank aan de SAW voor het vervoer per ambulance, de KNZ&RV voor het beschikbaar stellen van de faciliteiten en Jan Brand als vrijwilliger.

Het verslag van de familie:

Vaarfeest voor Ria van Keulen;

Donderdag 27 maart 2014 werd Ria opgehaald van de Buitenhof door de bijzonder sympathieke Hannie en Daaf van de "Stichting Ambulance Wens" om een laatste vaardag te maken. Mieke en ik mochten met Ria mee. Een gezellige rit in een omgebouwde ambulance en we dachten op weg naar een boot, maar hoe en wat precies wisten we niet.

We gingen naar de haven van Muiden waar een prachtig schip lag, de Meander, die helemaal voor ons die hele dag was gereserveerd. Dat was echt een verrassing. Aan boord werden we welkom geheten door de schipper Evert Stel en vrijwilliger Jan Brand. Een prachtige boot en tegelijk ook de woning van Evert en zijn vrouw Inge, die deze "vaarwensen" meestal samen vervullen met de stichting Vaarwens. De Meander is een boot met alles erop en eraan en heel gezellig ingericht, o.a. met schilderstukken van Inge. Het weer was de hele dag voortreffelijk en dat geeft dan toch wel een extra glans aan het geheel. De vaartocht voer vanaf Muiden naar Pampus en daarna langs wat mooie dorpjes Schellingwoude, Durgerdam, bij IJburg, achter het CS langs over het IJ, kortom heel mooie plekjes gezien vanaf het water. Ria en Evert konden nog wat herinneringen ophalen aan plekken die ze met hun boten hadden bezocht, zoals Tivoli in Denemarken. Ria heeft vroeger met haar man Hans ook heel wat afgevaren in binnen en buitenland. Ze had foto's meegenomen van hun boot (de Walrus)en het boothuisje waar ze zo van genoten hebben .

Er kwamen heel wat sterke zeemansverhalen bij van Evert, die er al enkele boeken over vol geschreven had. Onderweg werden we verwend met koffie/koek en later een heerlijke lunch en lekkere vruchtendrankjes etcetera. Pas tegen een uur of 5 reden we weer terug naar de Buitenhof in de ambulance, rozig / moe maar zeer voldaan. We kunnen met z'n drieën terugkijken op een hele mooie dag, die dank zij de inzet van al deze vrijwilligers in alle opzichten heel erg geslaagd was.

Het is fantastisch, dat jullie de laatste wensen van mensen kunnen vervullen. Nogmaals hartelijk bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Ria, Nel en Mieke

 

Maria van Keulen 11
Maria van Keulen 14
Maria van Keulen 15
Maria van Keulen 2
Maria van Keulen 22
Maria van Keulen 27
Maria van Keulen 31
Maria van Keulen 4
Maria van Keulen 5

E-mail