header2

We hebben in 2014 gevaren op:

Vaardag 289 op 10-09-2014

Peter beleeft een geweldige vaardag..289 Peter Mimpen 032

De berichten zijn niet echt geweldig... "Overwegend bewolkt met motregen!" Peter komt met zijn naasten aan op de parkeerplaats van Monnickendam en... de zon schijnt! Evert haalt hem op, want de resterende energie na zo'n rit vanuit Rosmalen is aardig geslonken. Al babbelend scharrelt het gezelschap richting Meander. "Wauw... is dat 'em?" roept Peter enthousiast als ze de steiger op rollen. Langzaam dringt het tot de familie door dat de Meander ook vandaag weer alleen vaart voor hen en dat het Evert en Inge hun 'huis' is waarvan ze gebruik mogen maken. Als vaarvrijwilligers Thijs en Nel de trossen losmaken, begint Peter te ontspannen, te genieten, te mijmeren, en het belangrijkste... te vergeten!
'Kijk die kinderen genieten!' roept hij enthousiast tegen Evert. We gaan 'havenhoppen', wat betekent dat we van haventje naar haventje varen met als klapstuk het bezoek aan de vuurtoren. De zon blijft de wolken verdringen om Peter zijn dag een gouden randje te geven en iedereen geniet... Peter nog het meest.
Aan het eind van de dag komt het besef terug dat we allemaal sterfelijk zijn, de één wat eerder dat de ander... Peter is die één die te vroeg zal gaan want de kanker heeft bezit genomen van zijn longen en hij is nog maar 58 jaar...
'Deze dag neemt niemand me ooit nog af!' fluistert Peter bij het afscheid in Evert zijn oor...

Vaarwel en tot ziens Peter...
Auteur Vaarwens.

Met dank aan:
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid.
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid.
Bakker Gutter voor de catering.
Thijs en Liliane voor de rondleiding op de vuurtoren.
Thijs en Nel, vaarvrijwilligers.

 Het verslag van Nellie:

 "Wensvaart 10-09-2014
Kapitein Evert en zijn vrouw Inge stellen hun boot beschikbaar voor terminale mensen om hun laatste wens in vervulling te laten gaan. Vandaag was het de beurt aan ons met, Peter( die longkanker heeft aan beide longen), Nellie, Sterre, Lisabel, John en Rebecca. Wij werden om half elf bij de jachthaven in Monnickendam verwacht, waar we werden ontvangen door kapitein Evert. Hij begeleidde ons naar zijn boot ( een compleet jacht) waar we ook hartelijk werden ontvangen en verwelkomd door zijn vrijwilligers Thijs en Nel. Na wat huisregels door genomen te hebben, werden we allemaal in de watten gelegd. Er werd veel verteld door Evert en Nel verzorgde ons goed, we kwamen echt niks tekort. Het eten was prima en Thijs liet ons ook nog eens zijn vuurtoren van binnen en buiten zien en John heeft ook nog een stukje mogen varen. We hebben erg veel gezien van de omgeving en zelfs de kleintjes hebben een mooie dag gehad. Deze lieve mensen hebben hun huis ( want dat was het, de boot en de vuurtoren) waar ze zelf in wonen, toch maar open gesteld voor wildvreemde mensen. Ik heb hier ontzettend veel respect voor, deze mensen verdienen een dikke vette pluim! Evert, Thijs, Nel en Inge, heel hartelijk bedankt voor deze grandioze, onvergetelijke dag en ook nog heel erg bedankt voor jullie hartelijkheid.
Lieve groetjes van Peter, Nellie, Sterre, Lisabel, John en Rebecca"

 
Peter Mimpen 008
Peter Mimpen 011
Peter Mimpen 013
Peter Mimpen 019
Peter Mimpen 026
Peter Mimpen 032
Peter Mimpen 037
Peter Mimpen 038
Peter Mimpen 057
Peter Mimpen 059
Peter Mimpen 070
Peter Mimpen 074
Peter Mimpen 075

E-mail