header2

We hebben in 2015 gevaren op:

Vaarwens 368 op 26-10-2015

Een cadeaugeschenk in Vaarwensvorm...368 Wendy 023

Wendy is nog maar 43 lentes jong en lijdt aan COPD en longemfyseem. Daarnaast zijn er twee aneurisma's in haar hoofd ontdekt die levensbedreigend zijn. Wendy kan nog niet geopereerd worden en in afwachting daarvan wacht ze dagelijks in spanning af hoe haar levenslijn zal verlopen. De operatie is namelijk evenzo levensbedreigend. Om de spanning te breken heeft haar lieve dochter Winonah in het geheim een vaarwens voor Wendy geregeld, want op haar vraag aan mamma wat ze voor die tijd nog graag zou willen doen, antwoordde ze: "Uitwaaien, water, lekker varen of zo...!"
Vandaag was het zo ver... Er stopt een ambulance voor de deur en Wendy schrikt zich een hoedje. "Komen ze me nu al halen voor de operatie?" roept ze verschrikt. "Nee mam... verrassing! We gaan gezellig een dagje samen varen, dat wilde je toch graag?"
Aangekomen op de Amsterdam Marina wordt de schippersdochter aan boord van de Meander V gereden. Een waterig zonnetje belicht het gezelschap en de trossen gaan los. Evert vertelt, de Meander knort, panorama's schuiven voorbij, Wendy geniet! Even niet denken aan 'wat er kan gebeuren, hoe het zal verlopen, zal ik de operatie overleven...'.
Oranjesluizen, binnenvaart, Pampus, Muiderslot, lekker eten, kletsen, vergeten!!
We keren terug in de Amsterdam Marina en sluiten de dag af met dikke knuffels, veel tranen en bemoedigende quotes. Een ieder gaat zijns weegs met eigen overdenkingen...
Op de steiger terug naar de Meander V, loopt Evert een gebedje te doen voor een goede afloop van de levensbeslissende operatie.
Sterkte lieve Wendy en naasten...
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Amsterdam Marina voor het gratis beschikbaar stellen van de haven.
KNZ&RV te Muiden voor de gastvrijheid.
Stichting Ambulance Wens voor het vervoer.
Vaarvrijwilligster Karen voor je inzet.
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte bediening.
Alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.

P.S. Helaas was onze camera defect, waardoor we alleen maar de paar laatste foto's van de geweldige wens hebben kunnen plaatsen...

Wendy 001
Wendy 003
Wendy 005
Wendy 012
Wendy 016
Wendy 023
Wendy 025
Wendy 028
Wendy 032
Wendy 048
Wendy 049

E-mail