header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 409 op 1-7-2016

Aad geniet van de elementen van de natuur...409 Aad N 109

Het lijkt wel herfst... Het regent, het waait hard en de zon is in geen velden of wegen te zien.
In een bui komen Aad en zijn naasten in de ambulance aan op de haven in Monnickendam. Hij ligt in het hospice ZWH en wacht op wat gaat komen. Verzwakt door de kanker en het falende hart ziet hij er 's morgens eerst best tegenop. Toch raapt hij de moed bijeen en onderneemt de reis naar de Meander V, die ligt te wachten op haar gasten.
Een warm welkom terwijl ambulancebroeders Jan en Andre hem aan boord brengen. Even later staat Aad binnen achter het raam, terwijl buiten de zoveelste hoosbui de Meander V teistert. We maken een plan en de trossen gaan los. Langzaam begint Aad ook los te komen en vergeet de slechte situatie waarin hij verkeert. Beademing en andere medicatie worden overbodig want Aad krijgt een boost van deze enerverende dag.
Er wordt gelachen, er wordt gedeeld, er wordt genoten en er wordt geleefd. Francoise en Marijke zorgen, Evert vaart en vertelt en de eerste havens komen in zicht.
Lunch en verkleedpartij in Volendam, stuiteren en even jakkeren met 1000 PK langs de vuurtoren van Marken, golven nemend als een kermisattractie... iedereen geniet met volle teugen. De elementen van de natuur maken de dag tot een verrassend schouwspel van wind, water en golven waarop de Meander haar kostbare lading vermaakt...
Dan komt het moment van afscheid nemen... Aad krijgt het te kwaad en fluistert zachtjes: 'Dit had ik nooit durven dromen! Geweldig... wat heb ik een fijne dag gehad!'
We knuffelen en nemen ontroerd afscheid...
Vaarwel kanjer!

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Vaarvrijwilligsters Francoise en Marijke
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer
Foto de Boer voor de prachtige foto in kostuum
Thijs Spijker voor de foto's bij de toren
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid.
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid.
Bakker Gutter en slager Dirk Spronk voor de catering,
...en alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt

-Aad-N-002
-Aad-N-005
-Aad-N-010
-Aad-N-030
-Aad-N-033
-Aad-N-063
-Aad-N-076
-Aad-N-078
-Aad-N-094
-Aad-N-095
-Aad-N-099
-Aad-N-100
-Aad-N-109
-Aad-N-110
-Aad-N-111

E-mail