header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 416 op 18-7-2016

Een zomerdag om nooit te vergeten op je 20 jarige huwelijksdag...416 Petra B 127

Petra kreeg enige tijd geleden de onthutsende boodschap dat ze uitbehandeld was!
Dan slaat even de bliksem in, dan weet je even niet meer waar je staat, dan....
Petra pakt haar emoties bijeen en besluit er uit te halen wat er nog in zit. Ze heeft immers twee opgroeiende kinderen en een liefhebbende echtgenoot waarmee je nog een tijdje kunt delen voordat...
Een periode in het inloophuis 'Huis aan het Water' in Monnickendam geeft haar tijd om te overdenken , te verwerken en te relativeren. Daar krijgt Petra de tip om nog een dag met haar gezin te kunnen varen met de Meander V. Stichting Vaarwens ligt notabene om de hoek en vaart een aantal keren per week met mensen die hetzelfde wrede lot troffen als zij...
Na het verzenden van het intakeformulier was de vaardag in no time geregeld. Vandaag was het zo ver... Op één van de eerste prachtige zomerdagen komt Petra met haar jonge gezinnetje aan op de haven in Monnickendam. De zon schijnt, de wind is kalm, de temperatuur is perfect en de mensen zijn eensgestemd doordat we op dezelfde golflengte zitten.
We gaan samen Petra één van haar laatste dagen omzetten in een superdag om nooit te vergeten.
Er is koffie met een heerlijk stuk gebak van bakker Kees Gutter met de tekst "20 jaar".
Vandaag zijn Petra en Edwin ook nog eens 20 jaren getrouwd en dat vieren ze samen met hun kinderen aan boord van de Meander V.
Het is duidelijk dat dit hun laatste trouwdag zal zijn die ze zullen kunnen vieren en in dit intieme gezelschap aan boord geeft het een extra dimensie.
Echtgenoot Edwin geniet, Evert heeft hulp van Petra haar zoon en zeeverkenner Dion, en Lea houdt haar moeder gezelschap. We varen naar Marken, Volendam, Vuurtoren en veel meer, maar het belangrijkste is dat we SAMEN varen en het leven vieren, want Petra is een moedige vrouw. Ze ondergaat haar lot met opgeheven hoofd en haalt uit haar laatste stukje wat er in zit...
Vandaag was bijna het maximaal haalbare... en wij mochten er bij zijn!
Dankjewel lieve schat en lief gezin, dat we je deze dag mochten schenken.
Dankjewel iedereen die ons helpt dit voor mensen als Petra mogelijk te maken.
Dankjewel......

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Vaarvrijwilligster Ada
Foto de Boer voor de prachtige gratis foto
Thijs en Liliane Spijker voor de gastvrijheid bij de toren
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Bakker Gutter en slager Dirk Spronk voor de catering
...en alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt

-Petra-B-006
-Petra-B-011
-Petra-B-015
-Petra-B-025
-Petra-B-031
-Petra-B-056
-Petra-B-057
-Petra-B-069
-Petra-B-077
-Petra-B-078
-Petra-B-086
-Petra-B-091
-Petra-B-096
-Petra-B-105
-Petra-B-107
-Petra-B-109
-Petra-B-110
-Petra-B-111
-Petra-B-117
-Petra-B-127


Het verslag van lieve Petra:


Op een mooie maandagmorgen reden we met het hele gezin richting Monnickendam. We zouden een vaartocht gaan maken, maar verder wisten we eigenlijk van niets.
Gelukkig kwam Evert ons al tegemoet lopen om ons welkom te heten. Wat een verrassing om de Meander V te zien, helemaal aangepast zodat we ook met de rolstoel zo de boot op konden.
Fantastisch om je dag te beginnen met gebak (vanwege onze 20 jarige trouwdag), maar zeker ook met de verhalen van Evert! Om met zoveel enthousiasme zo veel te doen voor anderen, werkelijk fantastisch.416 Petra B 096
De hele dag door wordt er voor ons gezorgd door Ada en Evert. Geen moeite is teveel, niets moet, alles kan. Eigenlijk maakt het dan niet meer uit waar je heen vaart, door de verhalen van Evert en de verzorging van Ada vermaak je je de hele tijd.
Ook super dat we bij Liliane op bezoek konden en de vuurtoren, maar vooral jullie tuin konden bezichtigen, met de voetjes in het water.
Aan het eind van de dag, moe maar heel gelukkig. Rijdend naar huis denkend aan dat er toch nog zoveel mensen zijn die geheel uit zichzelf, gewoon omdat ze dat zo voelen, er voor zorgen dat anderen een onwijs leuke dag kunnen hebben.
Wij hebben in ieder geval een onvergetelijke 20-jarige trouwdag gehad.
Evert, Ada, Liliane en al die anderen, heel hartelijk bedankt!

Petra Braan


E-mail