header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 432 op 24-8-2016

Waarom de warmste dag voor Wim Wagenaar zo welkom was...
432 Wim W 021

Wim geniet samen met An in de herfst van zijn leven van zijn welverdiende pensioen. Wim heeft zijn sporen verdiend in de ICT en reist met de camper door de landen en het leven, totdat...
Drie jaren geleden werd de diagnose ALS vastgesteld en sindsdien levert Wim steeds meer in. De camper werd verkocht, zijn wereld werd kleiner, zijn mogelijkheden werden minder en -dapper als Wim is - ondergaat hij het klaarblijkelijk gelaten.
Op de Wereld ALS dag trof hij Inge die samen met enkele vaarvrijwilligsters stonden te flyeren en een dag varen leek Wim erg welkom.
Vandaag is het zo ver.... De zon schijnt uitbundig, de wind heeft zich ontpopt tot een welkom zacht briesje en de temperaturen zijn uitzonderlijk voor ons klimaat, als Wim en zijn naasten arriveren op de Marina Monnickendam. Er stapt een goedgemutste grote man uit de auto en hij heeft er zin in! Even later rolt Evert hem aan boord en de humor is niet van de lucht. We leven het leven samen aan boord van de Meander V die traag het water doorklieft op deze hete zomerse dag. Waar kun je nu beter zijn dan op het water?
We worden door de familie getrakteerd op een streekrecept (warme worstenbroodjes) en bij foto de Boer staat Jannie samen met haar kleedsters al weer te trappelen om het gezelschap in kostuum op de gevoelige plaat vast te leggen.
Danny verzorgde daarna een heerlijke lunch en daarna zetten we de reis voort naar Thijs en Liliane op de Vuurtoren van Marken. Wim verzamelt al zijn energie en weet zelfs van boord te klauteren om de terp van de vuurtoren te betreden. Daar ploft hij in de prachtige tuin van de vuurtorenbewoners neer in een heerlijke luie stoel en geniet...
Het uitzicht is overweldigend, de wind waait een zacht briesje om hem heen en samen met vaarvrijwilliger Danny - die uit dezelfde beroepgroep komt - deelt en geniet Wim van wat hem geboden wordt. Zijn naasten beklimmen de trappen van de vuurtoren en vergapen zich aan dit prachtige historische monument onder begeleiding van Evert, terwijl vuurtorenwachter Thijs beneden foto's maakt, die Wim mee naar huis krijgt, samen met ruim 100 foto's die Evert en Danny maken...
Ach.... er is zoveel te delen met u/jullie, lieve bezoekers van deze pagina, maar wat wij samen ervaren, delen, beleven en bespreken, kun je eigenlijk alleen maar meemaken...
Voor Wim was deze warme dag vreselijk welkom, want op wat we samen meemaken, kunnen hij en zijn naasten een hele tijd teren...
Hou je haaks Wim!
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Vaarvrijwilliger Danny
Thijs en Liliane voor hun gastvrijheid op de toren
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Foto de Boer voor de prachtige foto
Bakker Gutter en slager Dirk Spronk voor de bijdrage in de catering
...en alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt

-Wim-W-014
-Wim-W-021
-Wim-W-037
-Wim-W-046
-Wim-W-049
-Wim-W-054
-Wim-W-055
-Wim-W-074
-Wim-W-076
-Wim-W-080
-Wim-W-114
-Wim-W-124
-Wim-W-125
-Wim-W-126
-Wim-W-128
-Wim-W-173Een prachtig verslag van Wim en An:
Unieke dag met de Meander.

432 Wim W 173We keken er al geruime tijd naar uit maar nu was het dan zover, op één van de warmste dagen van 2016 togen wij naar Monnickendam. Op de parkeerplaats bij haven Marina kwam Evert ons ophalen met de rolstoel voor Wim omdat lopen met de rollator een te grote aanslag op zijn conditie zou zijn aan het begin van de dag.
Aan boord werden we met koffie opgewacht door vrijwilliger Danny en heeft Evert ons verteld hoe hij en Inge ertoe kwamen om op hun mooie schip mensen met een geringe levensverwachting een heerlijke dag te bezorgen.

Drie jaar geleden werd bij Wim de diagnose ALS gesteld en sindsdien nemen de beperkingen op elk gebied toe.
Wij - zijn echtgenote, 2 dochters en schoonzonen - zijn zeer dankbaar dat we deze geweldige dag samen mochten doorbrengen op de Meander.

We voeren via Marken naar Volendam waar we onder uitbundige hilariteit in klederdracht werden gehesen en er foto's werden gemaakt.
Inmiddels had Danny een geweldige lunch verzorgd waar we op het achterdek van genoten. Het was ook nog heel bijzonder dat we werden uitgenodigd om de vuurtoren van Marken te bezoeken. Een privilege voor de opvarenden van de Groene Draeck en de Meander!
Weer terug aan boord heeft Wim zelfs buiten met ons op de boeg gezeten!

Gedurende de hele dag hebben we genoten van de perfecte verzorging door Danny en de hilarische verhalen van Evert. Gelukkig heeft hij veel verhalen in diverse boeken gebundeld zodat wij daar thuis ook nog van kunnen genieten.
Tot slot kregen we ook alle foto's op een USBstick mee!

Inge en Evert wij hopen dat jullie dit geweldige vrijwilligerswerk nog lang kunnen voortzetten en zo nog veel mensen een onvergetelijke dag mogen bezorgen.

Wim en An Wagenaar
24 augustus 2016

E-mail