header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 433 op 29-8-2016

Joke is even los...433 Joke L 079


Het is maart 2016, als Joke te horen krijgt dat ze in het najaar van haar leven getroffen wordt door de ALS. Het slaat in als een bom bij het echtpaar en hun leven staat volledig op z'n kop.
Ze besluiten het vonnis te nemen als het is en gaan de strijd tegen de uitval aan... Het gaat echter te snel! In vijf maanden tijd is Joke van een flinke vrouw gedegradeerd tot een totaal verlamd en hulpbehoevend mens.
Via consulente Cisca Peters van het Erasmus MC te Rotterdam, kreeg het echtpaar een flyer van ons mee met de suggestie om er samen uit te halen wat er in zit...
Joke en haar naasten staan om klokslag 10.00 uur op de haven van Marina Monnickendam, als Evert hun welkom heet. Joke geniet duidelijk van haar uitje en laat zich verrassen. Evert keuvelt met het hele gezelschap naar de Meander V die met vaarvrijwilligers Joke en Hiepke klaar ligt om het gezelschap een onvergetelijke dag te bezorgen. De stemming zit er gelijk goed in en de grappen en grollen vliegen door de lucht. De ALS ontnam Joke veel, maar niet alles! De glimlach staat van oor tot oor en als de trossen los gaan, is iedereen verwonderd van de schoonheid op het water, de weidsheid van het varen en de betoverende panorama's die onze Schepper ons biedt.
We maken ons rondje Marken, Volendam en meer, en genieten allemaal met volle teugen. De fotoshoot in kostuum bij foto de Boer was prachtig en de schittering op de golven van het nimmer vervelende water, gaf ons samenzijn een zeer intiem tintje.
Evert vertelt, Hiepke vertelt, beiden maken foto's, Joke zorgt, de Meander knort en haar opvarenden genieten... en niet met mate!!
Bij het afscheid breken we allemaal, als Evert met veel mededogen afscheid neemt van de moegestreden Joke en haar naasten...
Het was een prachtige dag van intens samenzijn op het water met een gezelschap dat een zware lading meedraagt, maar vandaag waren Joke en haar naasten even los...
Sterkte lieve mensen!
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Vaarvrijwilligers Joke en Hiepke
Thijs van de vuurtoren voor de prachtige foto's
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Foto de Boer voor de prachtige foto
Bakker Gutter en slager Dirk Spronk voor de bijdrage in de catering
...en alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt

-Joke-L-001
-Joke-L-026
-Joke-L-032
-Joke-L-035
-Joke-L-041
-Joke-L-060
-Joke-L-064
-Joke-L-065
-Joke-L-079
-Joke-L-091
-Joke-L-092
-Joke-L-116
-Joke-L-117
-Joke-L-118
-Joke-L-119
-Joke-L-120

E-mail