header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 434 op 31-8-2016

Marjo haar mooie zomerdag..434 Marjo L 032

Marjo is nog niet eens in het najaar van haar leven, als ze wordt getroffen door de - nog vaak - ongeneeslijke kanker. Ze streed een ongelijke strijd, totdat ze de definitieve boodschap kreeg dat het over was! Ze besloot om samen met haar man en dochter het laatste stukje draaglijk te maken en er uit te halen wat er in zit...
Het is mooi zomerweer en al vroeg in de morgen schijnt er een rode gloed over Monnickendam, ten teken dat de zon in aantocht is. Vandaag gaat Marjo met ons varen... en mooi weer kunnen we daarbij best gebruiken.
Klokslag 10.00 uur arriveert de mooie gele ambu van de Stichting Ambulance Wens op de Marina en even later komt er een prachtige lieve vrouw uit met een glimlach van oor tot oor, gevolgd door haar man en dochter.
Een hartelijk welkom en het is al snel duidelijk dat Marjo er zin in heeft. Met Evert grappend en grollend, keuvelend en kletsend rijden de vrijwilligers van de SAW Marjo op de brancard naar de Meander V.
Verbazing alom over de schoonheid van het schip en het formaat bij alle aanwezigen...
Even later staat Marjo op het achterdek en wil graag buiten verblijven, logisch met dit prachtige weer... Evert doet een welkomstpraatje en Nel verzorgt de koffie terwijl Henk foto's maakt. De trossen gaan los, want Evert heeft een programma gemaakt. Als we richting Volendam varen, blijkt het dat het gezelschap heel graag nog éénmaal in kostuum op de gevoelige plaat wil, en dat kan! In Volendam is er lunch, er is vertier, de brancard gaat van boord en Marjo rolt door het bomvolle toeristische Volendam, terwijl hordes buitenlanders zich afvragen wat die brancard daar zo rustig scharrelend op de dijk moet...
Marjo kan het geen moer schelen wat ze denken, het is haar dag!! Er wordt een prachtige foto bij Foto de Boer gemaakt, en wel zo, dat de hele brancard niet meer zichtbaar is onder het kostuum! Chapeau Jannie en assistentes van Foto de Boer!!
Evert heeft nog meer plannen, maar wordt staande gehouden... De familie heeft met brancard en al besloten een terrasje te pikken en iedereen zit gezellig in de zon de genieten van een drankje in het pittoreske toeristische vissersplaatsje... We gaan onthaasten en iedereen geniet van HET MOMENT!
Ach... daar draait het leven toch om? Gisteren genieten kan niet meer, morgen genieten is er nog niet, maar NU zal het zijn!!
We varen nog een heerlijk rondje langs onze vrienden en vuurtorenbewoners Thijs en Liliane, maken prachtige foto's en keren huiswaarts...
Daar nemen we met een traan afscheid van de moedige moegestreden Marjo en haar naasten.
Ook deze dag , waarop we samen zo intens hebben gedeeld, gelachen en genoten, neemt niemand ons ooit meer af!!!
Vaarwel lieve Marjo...

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Vaarvrijwilligers Nel en Henk
Thijs van de vuurtoren voor de prachtige foto's
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Foto de Boer voor de prachtige foto
Bakker Gutter en slager Dirk Spronk voor de bijdrage in de catering
...en alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt

-Marjo-L-008
-Marjo-L-009
-Marjo-L-011
-Marjo-L-015
-Marjo-L-016
-Marjo-L-021
-Marjo-L-026
-Marjo-L-027
-Marjo-L-032
-Marjo-L-034
-Marjo-L-042
-Marjo-L-052
-Marjo-L-109
-Marjo-L-110
-Marjo-L-122
-Marjo-L-123
-Marjo-L-126
-Marjo-L-127
-Marjo-L-128
-Marjo-L-130


Lief e-mailtje van dochter Moniek:


Lieve lieve Evert van de Meander, en natuurlijk Nel & Henk..434 Marjo L 128

Wat een prachtige dag hebben wij met jullie mogen hebben! Er is maar 1 woord wat kan omschrijven wat jullie allemaal doen, en vooral wat het met ons doet.. GEWELDIG! Wij kunnen met zo veel liefde terug kijken op deze dag, en zijn erg dankbaar dat jullie dit mogelijk kunnen maken.

Een dag om NOOIT meer te vergeten, nogmaals team Meander bedankt!

Lieve groet, Marjo Leo en Moniek

E-mail