header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 435 op 7-9-2016

Wil, het water en techniek... hij geniet!!435 Wil D 025


Wil beleefde vandaag een topdag! Hij werd enige tijd geleden getroffen door de ALS en alles valt categorisch uit. Alleen in de rechterarm zit nog een beetje kracht om de joystick van de rolstoel te besturen, maar zelfs dat wordt Wil afgenomen door een chronische peesschede ontsteking in de onderarm en hij wordt geteisterd door ondraaglijke pijnen als hij de rolstoel zelf wil voortbewegen. Wil klaagt niet... hij gaat gewoon door en wacht tot de pijn door de endorfine in zijn eigen lichaam wordt bestreden!!
Een zwaar lot voor een man die houdt van techniek en dan niets meer kan! Vandaag genoot hij van techniek zonder dat hij door zijn ziekte iets hoeft te missen. Wil vraagt namelijk, en Evert vertelt honderduit over zijn technische creatie, de Meander V.
Met enige moeite kan Wil vanuit zijn zware elektrische rolstoel een blik werpen in de machinekamer, nadat Evert de TL verlichting heeft ontstoken en het machinekamerluik open heeft gezet. Vol bewondering aanschouwt hij de - relatief kleine - motoren die per stuk toch maar even 500 PK genereren tijdens het varen. Wil wil alles weten over de generatoren, de techniek en het reilen en zeilen aan boord van dit bijzondere schip... Heerlijk die interesse!!
Plotseling zijn we in Volendam, waar na de weekendkermis nog de geur hangt van kots en pis, maar de straten zijn inmiddels schoon. Het deert niet... Wil wil met zijn naasten nog een keer op de foto in klederdracht. Een hilarische verkleedpartij, die het iedere keer weer doet! Het resultaat mag er zijn, dankzij de inzet van Foto de Boer.
We gaan naar Thijs zijn huis, de Vuurtoren van Marken...
Evert gaat met Wil zijn naasten de toren in en Wil blijft aan boord met vuurtorenbewoner Thijs, die hem op de hoogte brengt van het wel en wee en het leven op een populaire vuurtoren. Wil absorbeert alles als een spons... wat een heerlijke geïnteresseerde man!
De dag wordt genoten onder een hete septemberzon en iedereen geniet van wat hem/haar geboden wordt, maar Wil geniet het meest, want zijn interesse in het leven aan boord en de bijbehorende techniek om dit leven te kunnen leven, is groot!
We nemen - na een prachtdag die in het teken stond van delen met Wil - hartelijk afscheid van het gezelschap na een superdag samenzijn en dan gaat eenieder zijns weegs, in afwachting van wat gaat komen... Van het concert des levens heeft namelijk niemand een program, maar het programmaboekje van Wil is redelijk duidelijk...
Sterkte lieve Wil, je bent een mooi mens!!!

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Vaarvrijwilligers Tineke Haitjema en Thijs Spijker
Thijs en Liliane van de vuurtoren voor de gastvrijheid
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Foto de Boer voor de prachtige foto
Bakker Gutter en slager Dirk Spronk voor de bijdrage in de catering
...en alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt

-Wil-D-018
-Wil-D-019
-Wil-D-025
-Wil-D-032
-Wil-D-036
-Wil-D-054
-Wil-D-060
-Wil-D-068
-Wil-D-069
-Wil-D-078
-Wil-D-082
-Wil-D-083
-Wil-D-127
-Wil-D-129
-Wil-D-130
-Wil-D-132


Verslag van Liset:Hoi Inge en Evert,

Via Hans van der Ham kwam ik achter het fenomeen STICHTING VAARWENS.435 Wil D 054
Geweldig dacht ik want mijn man(die lijdt aan de alles vernietigende ziekte ALS) is gek op alles wat vaart en rijdt en vliegt. Ach eigenlijk op alles wat met motors en techniek te maken heeft, dus ik meteen ingeschreven.
En zoals beloofd belde Inge mij binnen 24 uur terug en hadden we een afspraak staan voor 7 september. Mochten met z'n 6jes komen. Nou dat was mooi Wil, de kids met aanhang en ik. Meteen de kids op de hoogte gebracht dat ze vrij moesten regelen, en dat de foto - hoe dan ook - in Volendam zou worden gemaakt hihi..
We hebben het voor Wil geheim gehouden tot het weekend ervoor. Eenmaal op de hoogte kwamen er tranen, zo mooi vond hij het. Na een slechte onrustige nacht gingen we lekker op tijd met de taxi naar Monnikendam. En jeetje wat een mooi weer hadden we.
Daar aangekomen stonden de kids en Evert ons al op te wachten. Op de boot werden we welkom geheten door de lieve Tieneke en Thijs de vrijwilligers. Wil had hoofdzakelijk interesse en oog voor het technische gedeelte van de boot en wat Evert eraan verbouwd had. Evert speelde daar heerlijk op in. We kregen een heerlijk hapje en drankje en voeren zo naar Volendam. Daar stonden mijn zusje en nichtje op ons te wachten GEWELDIG.
Na een heerlijke lunch gingen we van boord opweg naar de fotograaf. Jeetje wat hebben we gelachen. Evert hielp waar hij kon. Maar als sommige blikken hadden kunnen doden was ik nu morsdood geweest hihi. Wat waren de kids blij met deze verkleedpartij hihi. Dochter en nichtje nog een sjaaltje gekocht om op te vallen tijdens hun deelname aan de city swimm.
Eenmaal weer terug op de boot, zuslief en nichtje uitzwaaien en op naar de vuurtoren van Thijs.
Kids naar boven en Wil en ik beneden zwaaiend en genietend.

Deze dag vloog om. Echt er bestaan echt nog engelen
Deze dag is er een die we nooit meer vergeten, blijft een herinnering voor EEUWIG,voor Wil mij en kids.

Wij willen deze engelen, Inge, Evert, Tineke en Thijs vanuit de grond van ons hart bedanken voor deze onvergetelijke dag.

Ook onze kinderen Milou en Lars, aanhang Jeff en Lieneke en mijn zusje Conny en nichtje Babet willen wij bedanken voor deze mooie dag.

Liefs, Liset

E-mail