header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 436 op 9-9-2016

Een dag van delen...436 Jan v Z 009

Jan wordt nog voor zijn 60ste getroffen door een hersentumor en alles valt categorisch uit. De tumor is onbehandelbaar en nu ligt Jan in een verpleeghuis te wachten op wat gaat komen...
"Kom Jan, we gaan nog een keertje varen met een heel bijzonder schip!" oppert zijn lief Marian op een dag nadat ze Stichting vaarwens had gevonden. Jan ziet het eerst niet zo zitten, maar stemt toch in. Het intakeformulier op de site van Stichting Vaarwens wordt ingevuld en binnen enkele uren belt Inge de familie om de dag te regelen. Het is duidelijk, Jan moet vanuit Barneveld met de ambulance vervoerd worden naar de Meander V in Monnickendam! Super... Inge regelt het allemaal en in no-time staat de dag gepland!
Woensdag 9 september... er komt een Ambulance van de SAW de haven van Marina Monnickendam oprijden met daarin Jan en zijn naasten. Zodra de ambulance opengaat, wordt hij verwelkomd door schipper Evert en vaarvrijwilligers Nel en Henk.
De zon schijnt, er ligt een prachtig schip klaar dat vandaag helemaal alleen voor Jan en zijn naasten vaart, de temperatuur is goed en de wind houdt zich vandaag koest... allemaal ingrediënten voor een topdag en dat beseft Jan maar al te goed. Weldra gaan de trossen los en er is veel te vertellen en te zien. Met vrijwilliger Henk aan het roer, heeft Evert tijd om lekker buiten in de kuip met Jan te delen, en dat doen ze. Ze hebben elkaar veel te vertellen, want ze zijn uit hetzelfde hout gesneden! Jan was techneut, bouwer, constructeur, uitvinder... Hij bouwde waar anderen geen idee van hadden. Jan bouwde versterkers, luisprekers, verbouwde Volkswagen kevers... ach... wat niet! Jan houdt van muziek... Pink Floyd, Genesis, maar ook vroegere muziek van The Doors en ons nationaal product Cuby and the Blizzards... Concerten bezoeken en vol stromen met geluid en beeld... Evert en Jan delen dezelfde interesses, hobby's en smaak, behalve die van bootjes! Ze hebben vandaag gedeeld, en hoe...
Het was een intensieve dag van herinneringen, van delen, van genieten, van lachen en... van huilen! Jan had de dag voor geen goud willen missen en had continue een glimlach op zijn vermoeide gelaat staan. Dat zegt genoeg!
We nemen na een topdag emotioneel afscheid van Jan en zijn naasten als hij de ambulance in wordt gerold.
Hou je haaks Jan! Jammer dat je niet meer tijd krijgt...
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Stichting Ambulance Wens voor het vervoer
Vaarvrijwilligers Henk en Nel Westermeng
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Foto de Boer voor de prachtige foto
Bakker Gutter en slager Dirk Spronk voor de bijdrage in de catering
...en alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt

-Jan-v-Z-001
-Jan-v-Z-006
-Jan-v-Z-007
-Jan-v-Z-008
-Jan-v-Z-009
-Jan-v-Z-012
-Jan-v-Z-021
-Jan-v-Z-028
-Jan-v-Z-029
-Jan-v-Z-030
-Jan-v-Z-043
-Jan-v-Z-051
-Jan-v-Z-052
-Jan-v-Z-090
-Jan-v-Z-091
-Jan-v-Z-092

E-mail