header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 443 op 7-10-2016

Een feest van herkenning voor Dick443 Dick G 084

Dick is geboren Groninger ( Zuidbroek), verhuist naar Amsterdam en werd verliefd op de stad. Evert kan het beamen en beiden hebben veel te delen. Ontwerpen, uitvinden, bouwen, techneuten en... helemaal gek van het water. Dick had nog altijd plannen en wilde nog veel doen, maar dan wordt er een streep door zijn plannen getrokken vanwege de ziekte. Zijn lichaam wordt geteisterd door kanker en de ziekte houdt overal huis. Dick geeft niet op alhoewel hij weet dat de strijd eigenlijk gestreden is. Via de Mantelzorgers van Markant wordt hij geattendeerd op de mogelijkheden van een vaarwens. Eigenlijk was het hem teveel, maar na vandaag roept hij: "Ik had het voor geen goud willen missen!"
De rit van Amsterdam naar Muiden is kort en de rolstoeltaxi arriveert vroeg op de haven. De Meander V is door Evert en Inge al klaargemaakt voor de vaardag en even later wordt Dick in een forse rolstoel (Dick is twee meter lang en weegt er flink in) aan boord van de Meander V gereden. Hij gaat op de rolstoellift, wordt omhoog gebracht en staat even later prinsheerlijk op een soort "podium" achter de stuurstand. Zijn vermoeide ogen worden groot en er komt een enorme lading energie vrij van verbazing over alles wat er op zijn netvlies valt.
"Man... en dit heb je allemaal zelf gebouwd!" roept hij enthousiast.
Reina tapt koffie uit de grote pot en Kees maakt foto's terwijl Evert de informatie absorberende Dick voorziet van de nodige input... Dick zijn echtgenote en haar zoon leven op bij het aanschouwen van de energie boost die hun geliefde hierdoor krijgt.
De trossen gaan los en de hele dag varen, delen, vertellen en genieten van het samenzijn aan boord van de Meander V, die voor de 443ste keer trouw haar bemanning met gasten een dag comfortabel ontzorgd. Na een heerlijke dag Amsterdam en alles eromheen, rijden we Dick moe maar voldaan van boord. In de tas zitten Evert zijn boeken en een USB stick met bijna 100 foto's van deze prachtige dag.
"Hier kan ik voorlopig wel op teren Evert! Dankjewel man... het was een eindeloos feest van herkenning!"
Vaarwel Dick! Blijf sterk kanjer!


Auteur Vaarwens

Met dank aan:
KNZ&RV te Muiden voor de gastvrijheid.
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid.
Vaarvrijwilliger Reina en Kees Blom voor jullie inzet
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte bediening.
Alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.

-Dick-G-001
-Dick-G-002
-Dick-G-003
-Dick-G-007
-Dick-G-017
-Dick-G-018
-Dick-G-022
-Dick-G-023
-Dick-G-026
-Dick-G-060
-Dick-G-061
-Dick-G-074
-Dick-G-084
-Dick-G-086

E-mail