header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 442 op 5-10-2016

Net genoeg energie om te varen...
442 Ferry B 060

Ferry zijn voorouders waren varensmensen. Ze voeren met turf naar de Oostzee en namen hout mee terug. Ook Ferry zijn ouders en hijzelf hebben het zoute water door hun aderen stromen en varen is van grote betekenis in het leven.
Ferry wordt enkele jaren geleden getroffen door een ongeneeslijke kankervorm en hij besluit de strijd tegen de ziekte aan te gaan. Kuren, chemo's, pillen... Ferry doorstaat het allemaal, maar hij doet er wel een jas bij uit. Sterk verzwakt door alle behandelingen liep hij onlangs na de zoveelste kuur het ziekenhuis uit en zag daar een houder met flyers van Stichting Vaarwens op de balie staan. Intuïtief nam hij er eentje mee... Na enkele dagen voelde Ferry zich weer een beetje beter en de flyer liet hem niet los. Het contact werd gelegd en vandaag was hij de hele dag met zijn naasten aan boord.
De zon schijnt over de haven van de KNZ&RV als Ferry aankomt. Evert en vaarvrijwilliger Danny staan klaar en even later rolt hij in de rolstoel over de steigers.
"Is dat nou de Groene Draak?" roept Ferry verbaasd als we naar de Meander V ernaast lopen.
"Yep... we zijn buren!" lacht Evert trots en even later begint de 'tour de force' om Ferry de stuurhut in te krijgen. Dan zit Ferry prinsheerlijk naast hem op de bank naast de stuurstand.
We kletsen, genieten, delen en varen, volgen door Amsterdam een groot vertrekkend Cruiseschip, lunchen in de Amsterdam Marina en scharrelen 'havenhoppend' terug naar Muiden.
Ferry kreeg van het varen zoveel energie, dat hij de kracht kreeg om eigenhandig de Meander V terug te varen naar haar vertrekhaven... Prachtig, wat een kanjer!

Hou je haaks Ferry...

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
KNZ&RV te Muiden voor de gastvrijheid.
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid.
Vaarvrijwilliger Danny voor je inzet
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte bediening.
Alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.

-Ferry-B-001
-Ferry-B-008
-Ferry-B-013
-Ferry-B-015
-Ferry-B-016
-Ferry-B-018
-Ferry-B-032
-Ferry-B-036
-Ferry-B-060
-Ferry-B-066
-Ferry-B-073
-Ferry-B-079

E-mail