header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 441 op 4-10-2016

Een nautisch onderonsje...441 Bep B 085

Bep is schippersvrouw en heeft haar leven aan boord gesleten. Ook haar beide kinderen en één van de twee kleinkinderen zit het varen in het bloed. Ook zij brengen hun leven als varend bestaan op een binnenschip door. Tien jaren geleden overleed Bep haar man en in de periode erna bindt ze zelf de strijd tegen de kanker aan. Na tien jaren vechten is de energie op en de ziekte grijpt om zich heen. Bep ligt in een Hospice in Boxtel waar de folders van Vaarwens liggen.
"Mam... zou je niet nog één keertje willen varen? Kijk nou... het is toch mogelijk!" zegt haar dochter Berdina enthousiast.
Bep knikt verrast "ja" en de molen wordt in werking gezet. Er wordt gebeld, er wordt geregeld, er wordt afgesproken en vandaag was het al zo ver...

Klokslag 10.30 arriveert de SAW met de ambulance op de haven van de KNZ&RV te Muiden. Binnen ligt een dappere vrouw met een glimlach van oor tot oor als Evert de deur opent. Een hartelijk welkom en dan zegt Bep: "Ik voel me een stuk beter dan de afgelopen dagen. Ik hoef niet op die brancard aan boord hoor, ik kan wel een paar stappen lopen!"
Evert oppert de brancard te verruilen voor de rolstoel van de Meander V en even later zit Bep prinsheerlijk bij Evert naast de stuurstand op de bank met haar kinderen en kleinkinderen aan haar zijde...
De trossen gaan los en de verhalen komen... Varen, vertellen, delen en genieten, en dat terwijl de zon door de ramen ons verlicht! Iedereen heeft zijn nautische achtergrond, beleving en wetenswaardigheden en zo brengen we al varend de dag door. Onderweg komen we veel collega's van Bep en haar kinderen tegen en de trip door Amsterdam brengt veel herkenning en herinneringen naar boven. Bep zit de hele dag met een ongelooflijk mooie glimlach op haar gezicht te genieten van dit nautische onderonsje... We hebben van je genoten Bep!
Vaarwel schipperse...

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
KNZ&RV te Muiden voor de gastvrijheid.
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid.
Vaarvrijwilligers Joke en Hiepke voor jullie inzet.
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer.
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte bediening.
Alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.

-Bep-B-011
-Bep-B-014
-Bep-B-017
-Bep-B-023
-Bep-B-025
-Bep-B-033
-Bep-B-039
-Bep-B-075
-Bep-B-082
-Bep-B-083
-Bep-B-084
-Bep-B-085
-Bep-B-086

E-mail