header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 447 op 17-10-2016

Jakob geniet een volle najaarsdag447 Jacob B 060

Jakob is jonge vader en zeiler pur sang. Op zijn 52ste levensjaar valt categorisch alles uit en zijn vermogen het water op te gaan neemt snel af. Hij komt uiteindelijk in de rolstoel te zitten en heeft momenteel de grootste moeite om enkele knopjes in te drukken op de spraakcomputer. In zijn hoofd draait alles op volle toeren, maar het lichaam van de (inmiddels 55 jarige vader) laat het volledig afweten. Jakob is gevangene in zijn eigen lichaam...
We konden weinigen een groter plezier doen, dan Jakob mee te nemen om een keer het water op te gaan. Hij was zijn levenlang vervent watersporter in hart en nieren, evenals zijn zus en ouders. Die kent Evert nog van zijn jarenlange ligplaatsperiode in Lauwersoog. Vele malen brachten we samen weekendjes door op Schiermonnikoog en de anekdotes waren vandaag dan ook niet van de lucht. Ook cameraman Chris Everts was vandaag weer mee om de dag op beeld vast te leggen. Prachtig voor Jacob zijn kinderen van 11 en 14, die niets liever doen dan filmpjes en foto's maken en op Youtube hun kunsten tonen met 'vloggen'. Ze hangen aan Chris zijn lippen als hij vol passie vertelt over het camerawerk en het verwerken van beeld- en geluidmateriaal. Jakob geniet daarentegen van het varen. Het is mooi nazomerweer en er zijn nog veel zeilers op het water. Het is een feest van herkenning om door de Oranjesluizen te schutten en Amsterdam te bezoeken, zeker als er zoveel nieuwe informatie bij wordt geleverd door Evert en Inge, die ondertussen al een beetje 'Amsterdammers' zijn geworden.
Het zonnetje werkte mee en de buitentemperatuur was alleszins redelijk te noemen. Jakob liet zich vollopen met alles wat de waterwereld biedt en zijn naasten genoten niet minder.
Na een mooie vaarwensdag nemen we hartelijk afscheid in Muiden en dan gaat ieder weer zijn's weegs... Jakob en zijn gezin met een hoofd vol herinneringen en een USB stick vol fotomateriaal van de dag, moeder en zus met gespreksstof voor een ruime periode, Henk met een goed gevoel van een geslaagde vaarwens mede door zijn inzet, en Chris met voldoende beeldmateriaal om een korte introductiefilm voor de stichting van te maken.

Dag Jakob Yvonne en kinderen, dag lieve naasten... veel sterkte met het verloop van deze vreselijke ziekte...
Auteur vaarwens.

Met dank aan:
Chris Evers voor het vastleggen van de dag op film.
KNZ&RV te Muiden voor de gastvrijheid.
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid.
Vaarvrijwilliger Henk voor je inzet.
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte bediening.
Alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.

-Jacob-B-001
-Jacob-B-007
-Jacob-B-017
-Jacob-B-024
-Jacob-B-025
-Jacob-B-026
-Jacob-B-029
-Jacob-B-038
-Jacob-B-040
-Jacob-B-050
-Jacob-B-055
-Jacob-B-058
-Jacob-B-060
-Jacob-B-080
-Jacob-B-082
-Jacob-B-085

E-mail