header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 449 op 9-11-2016

Koud en guur, maar genieten tot het laatste uur...
449 Meintje S 001
Het blijkt vandaag maar weer, dat niet het weer bepaalt of er een volle dag genoten wordt aan boord, maar de mensen!
Het druilt, waait en het is amper 4 graden als de ambulance van de SAW arriveert op de haven van de KNZ&RV te Muiden, waar de Meander V altijd welkom is om haar vaarwensen te vervullen. In de ambulance ligt de 66 jaar jonge Meintje, een vrouw - getroffen door een wreed lot - op de brancard. Kanker heeft bezit genomen van haar lichaam en ze heeft de strijd verloren. Toch blijft ze opgewekt en wil nog zo graag een dagje met de 'boot' varen. Ongerust of ze vrijdag wel zou halen, hebben we op haar verzoek haar wens naar voren getrokken omdat de geplande wens van vandaag uitviel.
Blij en enthousiast ontvangen Evert en vaarvrijwilliger Danny Meintje en haar naasten. In gestage motregen wordt ze snel aan boord gereden en even later staat ze prinsheerlijk achter het raam in de verwarmde stuurhut. In haar kielzog volgen haar man, zoon met echtgenote en haar kleinzoontje, die vandaag speciaal voor deze gelegenheid vrij kreeg van school.
Koffie, koek en geklets van Evert volgen en dan gaan de trossen los. Het scheepswrak van de Elisabeth Smit, die ooit figureerde in de Onedin Line, Pampus, de IJtoren, Durgerdam... Evert weet overal iets van te vertellen en het gezelschap hangt aan zijn lippen terwijl Danny zorgt.
Op de brancard ligt Meintje, genietend van de knusheid en warmte van de Meander V, Evert en Inge hun varende huis!
Durgerdam, Oranjesluizen, Amsterdam, scheepvaart, skylines, oh... er is zoveel te zien! Buiten is het triest, maar binnen schijnt de zon...
Na de lunch in de Amsterdam Marina, zitten Meintje en haar man even samen en hebben een intens mooi moment van delen. Evert omarmt het moment en dan vloeien er tranen. Tranen van verdriet, tranen van onbegrip, tranen van opstandigheid, tranen van dankbaarheid... wie zal het zeggen... Eenieder heeft zo zijn gedachten en samen delen we het moment.
Dan varen we terug naar Muiden en het gezelschap ziet opnieuw dingen de ze op de heenreis is ontgaan. Na in Muiden te zijn aangemeerd, gaat Meintje van boord en wordt de ambulance ingeschoven. Evert kruipt naast haar en neemt intens afscheid. Beiden doen een gelofte en die is alleen bestemd voor beiden...
Als we daarna afscheid nemen van Meintje haar naasten, vloeien er tranen.... Kan ook niet anders na zo'n dag van intens samen genieten en delen.
Vaarwel lieve Meintje.

Auteur vaarwens.

Met dank aan:
KNZ&RV te Muiden voor de gastvrijheid.
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer en de zorg.
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid.
Vaarvrijwilliger Danny voor je inzet.
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte bediening.
Alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.

-Meintje-S-001
-Meintje-S-001a
-Meintje-S-002
-Meintje-S-003
-Meintje-S-005
-Meintje-S-016
-Meintje-S-017
-Meintje-S-031
-Meintje-S-033
-Meintje-S-041
-Meintje-S-053
-Meintje-S-065
-Meintje-S-076
-Meintje-S-081

E-mail