header2

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 472 op 8-5-2017

Moedig doorgaan!!472 Ans 001

Soms verbazen we ons over de kracht van mensen in een levensfase, waar iedereen tegenop ziet. Eens zullen we allemaal deze fase bereiken, maar het liefst denken we er niet aan of praten we er liever niet over. Toch maakt het onlosmakelijk deel uit van ons leven, zo ook bij onze moedige Ans...
Het miezert als de ambulance op de haven van Muiden arriveert. Vrijwilligster Pam, Evert en Inge hebben de Meander V klaargemaakt voor de wens van vandaag. Als de deuren van de ambu open gaan, ligt daar een vrouw met een moedige en vriendelijke glimlach. Ans en haar man Gerard hebben er zin in! Even later staat ze binnen op de Meander V en verbaast zich.
“Ik had flink zitten lezen op de internetsite, maar dit had ik me niet voorgesteld!” lacht Ans.
Iedereen voelt zich gelijk thuis, en na een korte inleiding gaan de trossen los. Langzaam klaart het tijdens de dag op en de zon laat zich zowaar zien. Pam zorgt, Evert kletst en vaart, de Meander ronkt en mijltjes schuiven onder ons door...
Een goed gesprek passeert en dan blijkt dat deze moedige vrouw van iedere behandeling met chemo af ziet. Ze is begonnen met natuurlijke middelen en dat doet haar goed!

Vandaag wil ze er samen met haar geliefde Gerard even niet aan denken, maar varen en genieten is haar motto...
Aan het einde van de dag waait het (zoals bijna iedere dag) straf en de Meander V hobbelt vriendelijk over het onstuimige water. Ans wiegt op haar brancard en laaft zich aan de dag, terwijl de zon het stuivende water tot een schitterend schouwspel transformeert.
We nemen afscheid van dit lieve echtpaar die als twee strijdende mensen moedig doorgaan... ULTREA! (Portugees voor moedig doorgaan...)

Sterkte Ans en Gerard
Auteur vaarwens.

Met dank aan:
Stichting Ambulance Wens voor het vervoer
KNZ&RV voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte schutting
Vaarvrijwilligster Pam
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Ans-001
-Ans-002
-Ans-003
-Ans-004
-Ans-006
-Ans-011
-Ans-023
-Ans-050
-Ans-056
-Ans-059
-Ans-060
-Ans-066
-Ans-072
-Ans-073
-Ans-078
-Ans-080

Mijn meisje is moe maar gelukkig, en raakt niet uitgepraat over die mooie vaardag. Ook ik merk eindelijk een beetje ontspanning. Pam en Evert, dankzij jullie warmte en aandacht kunnen wij weer even vooruit. Heel veel dank hiervoor.
Ans en Gerard

E-mail