header2

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 516 op 25-8-2017

Gisteren verloren, maar vandaag gewonnen…516 Silvia 001

Een 47 jaar jonge vrouw, getroffen door de – kennelijk onbedwingbare – ziekte, krijgt in de bloei van haar leven te horen dat er geen hoop meer gloort… Een hard gelag voor haar, haar man en beide kinderen! Toch wil ze uit het laatste stukje hier op aarde halen wat er in zit. Zo wil ze nog erg graag een dagje het water op… en dat kan! De Meander V is helemaal ingericht voor mensen die een wreed lot troffen en ze ligt vandaag klaar voor Silvia en haar naasten om ze een dag te laten genieten van al het mooie dat de waterwereld kan bieden…

Een stralend zonnetje begeleidt de ambulance op de stevige rit van Landhorst maar Monnickendam. Het wordt een mooie zomerdag en iedereen heeft er zin in. Als de ambu open gaat, ligt daar een mooie vrouw met een hartelijke lach, ten teken dat ze er zin aan heeft. Haar haren is ze in de strijd verloren, maar haar lieve glimlach niet. Een warm welkom met haar man Wynand en de lieve kinderen Sanne en Stef en dan gaan we aan boord. De trossen gaan los… we gaan varen, vergeten en genieten. Het uitzicht vanaf de brancard op het achterdek is prachtig, als mooie Hollandse wolkenluchten en fonkelende golfjes door het zonlicht ook onze geest verlichten. Iedereen geniet, en niet met mate. Wynand gaat even bij Evert achter het roer staan en deelt met hem de weg die Silvia tot op heden is gegaan, en dat is niet mis… ook voor Silvia hem en de kinderen is een dagje weg een welkome afleiding.

We tokkelen via Marken naar Volendam en genieten van een heerlijk lunch, klaargemaakt door vrijwilligster Nel op Costa Del Achterdek… Silvia wil graag met haar gezin op de foto in klederdracht en even later rolt ze per brancard tussen hordes toeristen door naar Foto de Boer, waar Jannie en de kleedsters al klaar staan om de verkleedpartij in werking te zetten. Een prachtig portret is het eindproduct, waarna het gezelschap nog even de dijk op gaat.
We gaan weer aan boord en de trossen gaan los. Iedereen laaft zich aan het lome warme weer terwijl Evert vertelt, de kinderen beurteling de Meander V besturen en Silvia geniet van haar dag.

Na weer te zijn aangemeerd, keert de werkelijkheid terug en nemen we met pijn in het hart afscheid van deze vechtende vrouw en moeder, die gisteren verloor, maar vandaag won, want ze heeft nog éénmaal een hele dag gevaren met haar dierbare gezin…

Vaarwel lieve Silvia…
Sterkte moedige Wynand, Sanne en Stef…

Auteur Vaarwens.

Met dank aan:
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Stichting Ambulance Wens Nederland voor vervoer en verpleging
Bakkerij Kees Gutter en slagerij Dirk Spronk voor de gesponsorde catering
Vrijwilligers Henk en Nel voor de inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

  22-9-2017. Rust zacht Silvia.

-Silvia-022
-Silvia-026
-Silvia-048
-Silvia-051
-Silvia-054
-Silvia-061
-Silvia-081
-Silvia-082
-Silvia-088
-Silvia-091
-Silvia-102
-Silvia-110
-Silvia-120
-Silvia-121
-Silvia-122
-Silvia-123
-Silvia-124
-Silvia-125
-Silvia-133

E-mail