header2

We hebben in 2018 gevaren op:

Vaarwens 577 op 6-7-2018

Iedere seconde een geluksmomentje…577 Nora 10
-
Nog middenin het leven, alleen, met opgroeiende kinderen van anderhalf en zeven jaar, nog voor je veertigste de boodschap krijgen dat je lijdt aan de ongeneeslijke MS in bulbaire vorm, is een hard gelag en dan staat alles op z’n kop. Duizend vragen stuiteren door je hoofd; “hoe lang heb ik nog, hoe moet het met de kinderen, hoe zal het verloop zijn, hoe…”
Nora gaat haar strijd aan en zal moedig haar kruis dragen. Vandaag ging ze er even een dagje uit met haar naasten om te varen en te vergeten.
-
Het is alweer een mooie zomerdag en de zon brandt de bewolking gestaag weg, als Inge en Evert samen met onze nieuwe vaarvrijwilliger Harrie klaar staan om het gezelschap op te vangen. Inge haar nichtje – Marijke - heeft de aanvraag ingediend is al gearriveerd en is ook mee. Een warm weerzien volgt en we gaan aan boord. Nora zit in een scootmobieltje maar Evert overtuigt haar van het comfort van zijn rolstoel. Even later zit Nora in de rolstoel en wordt aan boord gereden. De 3 kinderen (Nora haar oudste en de tweeling van haar verzorgende vriendin Nadia) hun ogen worden groot als Evert zegt dat ze vandaag met hun varende huis mee gaan. Eenmaal aan boord gaan de trossen los en de dag kan beginnen…
-
“Willen jullie een verkleedpartijtje en in Volendamse klederdracht op de foto?” vraagt Evert.
“Jaaaaaa…!” klinkt het volmondig en we zetten koers naar Volendam. De kinderen zijn enthousiast, ze kleuren, tekenen, knutselen en genieten van deze fantastische ervaring. Harrie beweegt zich ongedwongen tussen het gezelschap door, zorgt voor de kinderen, kletst en doet de catering met Inge, Ever zit aan het roer en Nora… Nora geniet met volle teugen van haar uitje op het schip. Een constante blije glimlach staat op haar gelaat en ze vergeet heel af en toe even haar voorland!
-
Na een geweldige gezellige verkleedpartij en de fotoshoot bij foto Zwarthoed, scharrelen we met de Meander naar de vuurtoren. We meren aan en de kinderen mogen hun beloofde zwemfeest op het privéstrandje van Thijs en Liliane bij de toren maken. Evert gaat met Harrie en Marijke de toren in en Inge blijft bij Nora, die aan boord geniet van de weidse blik, het uitzicht op de toren en haar dag van vergetelheid, met iedere seconde een geluksmomentje.
-
De tijd vliegt voorbij en we varen terug naar Monnickendam. De Meander V knort rustige en gestaag over de baren, terwijl haar kostbare - maar broze – lading zich laaft aan haar vrijheid van het varen. Evert verzamelt al het fotomateriaal van de dag en zet het op een USB stick, Harrie vaart voor het eerst met de Meander V, de kinderen vermaken zich met alles wat er hun voor handen komt en Nora… Nora geniet met volle teugen en niet met mate. Hoe rijk kun je zijn, om samen met mensen die een uiterst slechte levensverwachting hebben deze momenten te delen….
Wij zijn rijk, schatrijk, want wij zijn gezond!!
-
Sterkte moedige Nora
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Jachthaven Waterland voor het gratis faciliteren van de ligplaats
Haven Volendam voor de gastvrijheid
Bakkerij Kees Gutter en Keurslager Dirk Spronk voor de catering
Foto Zwarthoed voor de prachtige foto in klederdracht
Thijs en Liliane voor de gastvrijheid en de geweldige foto’s
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten.

-Nora-15
-Nora-16
-Nora-17
-Nora-18
-Nora-19
-Nora-20
-Nora-21
-Nora-22
-Nora-23
-Nora-24
-Nora-25
-Nora-26
-Nora-27
-Nora-28
-Nora-29
-Nora-30
-Nora-31
-Nora-32
-Nora-34
-Nora-35
-Nora-36
-Nora-37
-Nora-38

E-mail