header2

We hebben in 2019 gevaren op:

Vaarwens 670 op 1-8-2019

Herinneringen maken…670 Bep 10
-
Onze gaste van vandaag slijt haar laatste levensdagen in een verzorgingstehuis, gaat achteruit en probeert herinneringen op te halen. Het gaat steeds moeilijker en ze mist haar kinderen, die van ver moeten komen. Vandaag kon Bep genieten van het varen, van haar kinderen, van het samenzijn, van het herinneringen maken…
-
Het regent gestaag en de natuur drinkt met gulzige teugen. De wind is grotendeels weg en Evert fietst voor de zoveelste keer dit vaarseizoen - maar nu in de druilregen - naar bakker Gutter om vers brood en koeken te halen. Snel kijkt hij op de buienradar en het ziet er hoopvol uit. Vanmiddag zal ze zon gaan schijnen…
Klokslag 09.30 komen vrijwilligers Marianne en Frans aan boord. Marianne maakt er een feestje van en neemt een heerlijk doos met een ‘Monnickendammer slof’ mee.
-
De familie komt aan op de haven en snel lopen we allen naar de auto’s om onze gaste op te halen en herinneringen te maken met de camera. Evert grapt zoals gewoonlijk en iedereen lacht hartelijk. Snel aan boord, de stuurhut in, op de bank innestelen en koffie met gebak, terwijl het buiten pijpenstelen regent.
“Wat hebt u een mooie boot en wat is het gezellig hier!” lacht Bep tevreden terwijl ze aan het gebak zit.
Evert vertelt de familie over het schip, haar vaardoel en de toekomst en iedereen hangt aan zijn lippen.
-
We gaan varen en de waterwereld schuif traag voorbij. Bep zit zich comfortabel achter het glas te verwonderen van alles wat haar geboden wordt, maar het meest geniet ze van haar naasten om zich heen.
Frans maakt foto’s en legt voor de lieve schat de o zo belangrijke herinneringen vast. We scharrelen over de Gouwzee en het wordt droog. De grijze massa maakt plaats voor Hollandse wolkenluchten en iedereen geniet.
-
In Volendam heeft havenmeester Arjan weer een stuk kade voor ons vrij gehouden waar we kunnen aanmeren en na de lunch gaan we gezamenlijk naar de fotograaf. Daar wordt onze lieve Bep door lieftallige dames aangekleed in Volendams kostuum en wederom wordt er een herinnering vastgelegd op de ‘gevoelige plaat’! Daarna scharrelen we naar de vuurtoren, waar Thijs trouw als een hond aan de voet zit om een fotoshoot van ons te maken. Bep zwaait naar de man met de camera en vraagt; “Wat doet ie daar nou?”
“Herinneringen maken mam…” antwoord haar schoondochter lief.
-
De Meander V zet koers terug naar de plaats van vertrek. We zien dat Bep moe wordt, want ze heeft haar middagdutje overgeslagen en zijn het er allen over eens dat het mooi was. Ze blijft echter klaarwakker totdat we aangemeerd zijn, want ze wil niets missen van deze dag vol herinneringen. We maken nog een mooie foto bij de Meander V en nemen afscheid van deze lieve schat, die huiswaarts keert met een USB stick vol herinneringen, waarvan de kinderen een fotoboekje gaan maken…
Vaarwel lieve Bep.
Auteur Vaarwens.
-
dank aan:
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Haven Volendam voor de gastvrijheid
Photo Volendam voor het mooie portret
Thijs voor de prachtige foto’s
Bakkerij Kees Gutter voor de gedeeltelijke lunch
Vaarvrijwilligers Marianne en Frans voor hun inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten..

Bep 15
Bep 16
Bep 17
Bep 18
Bep 19
Bep 20
Bep 21
Bep 22
Bep 23
Bep 24
Bep 25
Bep 26
Bep 27
Bep 28
Bep 29
Bep 30
Bep 31
Bep 32
Bep 33
Bep 34
Bep 35

E-mail