header2

We hebben in 2019 gevaren op:

Vaarwens 671 op 2-8-2019

Wisselvallig!671 Jasper 10
-
Vorige week een hittegolf… nu een week vol buien en wind… het weer is wisselvallig. Zo kan ook het leven zijn en sommige mensen krijgen meer dan ze haast aankunnen! Onze gast van vandaag leidde absoluut geen zorgeloos leven, maar leefde een zeer wisselvallig levenspad waarmee we alleen al ‘twee kantjes’ zouden kunnen vullen. Hij was directeur van ‘Denksport’, jeweetwel, de bekende puzzelblaadjes en bedacht de puzzels veelal zelf. Later kreeg hij eenzaam naast allerlei ziekteverschijnselen ook nog een hersenbloeding en is nu gebonden aan zijn enorme rolstoel. Toch wil Jasper er uit halen wat er in zit en leeft het leven zo goed en zo kwaad als het is. Via zorginstelling Markant wordt hij getipt op Vaarwens en Jasper wordt even blij van het idee dat hij er nog even uit kan om te varen…
-
De weerman spreekt over hoosbuien, windhozen, donder en bliksem, maar het kan Jasper niet deren… hij gaat varen met die grote gele boot! Keurig op tijd arriveert de rolstoeltaxi met daarin Jasper en zijn begeleider Edwin op de haven in Monnickendam. Het dreig van alle kanten, maar we houden het zo goed als droog tot we veilig aan boord zijn en beschutting krijgen van de grote kuiptent op de Meander V. Daar is koffie en koek terwijl door Ninon en Henk de camera’s klikken om dag vast te leggen op de foto, vertelt Jasper een passage uit zijn levensverhaal.
-
We gaan varen en worden omringd door zware regenbuien, maar krijgen zelf niet meer mee dan een verdwaalde spetter… we zitten namelijk precies in het oog van het lagedrukgebied! Jasper geniet van alles wat hem ten deel valt, want de buienluchten maken prachtige panorama’s van de waterwereld. Henk houdt Jasper samen met Ninon beurtelings gezelschap en lui scharrelen we over de Gouwzee. We meren aan in Volendam, genieten van een goede lunch en dan wil Jasper graag even de dijk op om te passagieren. “Paraplu mee mensen, het kan ieder moment losbarsten!” roept Evert die met een aantal paraplu’s aan komt lopen.
-
Als iedereen weer aan boord is, gaan we weer varen. We scharrelen nog wat haventjes door en varen langs de vuurtoren. Iedereen kletst, ontspant, geniet en beleeft de vaardag met volle teugen en als we weer aanmeren in Monnickendam heeft Evert alle foto’s verzameld en op de USB voor Jasper gezet. Hij kan nog tijden nagenieten, herbeleven en herinneringen koesteren. We nemen afscheid in de zon naast de Meander V en rijden naar voren bij het havenkantoor om niet de rolstoelbus te missen, want ervaring heeft geleerd dat die nooit wachten… Zodra Jasper met de grote rolstoel in de taxi staat, barsten de hemelsluizen los! Wisselvalligheid ten top!

Sterkte Jasper
Auteur Vaarwens.
-
dank aan:
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Haven Volendam voor de gastvrijheid
Bakkerij Kees Gutter voor de gedeeltelijke lunch
Vaarvrijwilligers Henk Ninon voor hun inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten..

Jasper 15
Jasper 16
Jasper 17
Jasper 18
Jasper 19
Jasper 20
Jasper 21
Jasper 22
Jasper 23
Jasper 24
Jasper 25
Jasper 26
Jasper 27
Jasper 28
Jasper 29

E-mail