header2

We hebben in 2019 gevaren op:

Vaarwens 701 op 16-10-2019

Boze Boeren en een Boot…  701 Piet 10
-
In het hospice @Avoord wacht onze gast Piet Boot op wat gaat komen, want de sluipmoordenaar heeft ook hem op zijn oude dag gevonden. Dan hoort hij plotseling dat hij nog een keertje het water op kan en snel wordt de intake geregeld, want het gaat momenteel best snel… Vandaag is het al zo ver en Piet moet per ambulance van Etten Leur naar Muiden worden gebracht, maar Nederland staat vast vanwege boze boeren! De ANWB verwacht een verkeersinfarct, geeft het advies thuis te blijven/werken en het wordt filerijden! Sneu voor Piet.
-
Als we naar buiten kijken, is de wereld grijs en troosteloos. Evert haalt snel de luiwagen door de gangboorden en haalt verse broodjes. Ook onze vrijwilligers moeten de weg op en Danny zit er middenin, hij komt uit de buurt van Utrecht! Toch is hij op tijd, evenals onze nieuwe vrijwilligster Gera die vandaag ingewerkt wordt. Tegen tienen breekt de zon door en nu ziet het er heel anders uit. De telefoon gaat en het zijn de vrijwilligers van de SAW; “De TomTom zegt dat we iets na tienen bij jullie zijn en ik denk dat het gaat lukken, want we hebben een alternatieve route genomen!” Snel zetten we de koffiepot aan en maken ons klaar voor ontvangst.
-
Bij een stalend zonnetje arriveert de ambulance op de parkeerplaats van de KNZ&RV te Muiden en als de deuren open gaan, ligt Piet daar met een grote glimlach… hij heeft er zin in! Er volgt een hartelijk welkom en even later staan we bij de Meander V. “Zullen we nu even een groepsfoto maken, want als we vanmiddag terugkomen zal het miezer regenen.” Stelt Evert voor. We maken een paar mooie foto’s met het historische Muiderslot op de achtergrond en gaan aan boord. Daar is koffie met koek en een kletspraatje van de schipper. Even later gaan we varen en Piet ligt met een grote glimlach vanachter het raam te genieten van de waterwereld die passeert. Evert en Danny weten overal iets over te vertellen en de familie krijgt een korte cursus ‘Pampushistorie’.
-
We scharrelen via de Oranjesluizen Amsterdam in en direct na het schutten geeft Piet aan dat hij graag bij de schipper wil zitten. Jawel hoor… ook Piet krijgt de ‘vaarwensboost’ en met vereende krachten scharrelt hij naar de stuurhutbank. “Kijk… dit zit mooi hier!” lacht hij tevreden en geniet van alles om zich heen. We varen het ‘zijkanaal K’ in en de familie vergaapt zich aan de prachtige woonboten en de pittoreske omgeving. Daarna schieten we het ‘Buiten IJ’ weer op en varen achter het centraal station langs om vervolgens richting Amsterdam Marina te gaan waar we gaan lunchen.
-
Danny en Gera serveren een heerlijke lunch en iedereen eet als dokwerkers in het dok van de voormalige NDSM werf. Ondertussen betrekt het en op de buienradar zien we de eerste spetters naderen. “Geen probleem hoor, we zitten warm en droog!” lacht Evert als we even later het dok weer uit varen.
We gaan daarna weer in de ‘opvaart’ en volgen onze weg terug naar Muiden. Nu zien we Amsterdam vanaf het water van de andere kant en soms lijkt het allemaal weer nieuw… Evert stuurt en vertelt, Danny maakt foto’s en samen met Gera zorgen ze voor de inwendige mens. Iedereen geniet, en Piet nog het meest.
-
De dag verstrijkt snel en we willen eigenlijk niet al te laat terug zijn omdat de Boze Boeren het verkeer straks weer zullen ontwrichten met hun trekkers op de massale thuisreis. Piet gaat weer op de brancard en in een druilregen spoeden we ons naar de ambulance. “Heb je een beetje genoten Piet?” vraagt Evert.
“Het was geweldig man. Wát een mooie dag heb je ons gegeven. Ik hoop er nog lang van na te kunnen genieten!” antwoord Piet met een brok in zijn keel.
“Als we gaan rijden, vallen zijn ogen direct dicht Evert. Hij is doodop, maar dit neemt niemand hem meer af!” fluistert Piet zijn nicht met een blije glimlach. Nu nog hopen op een voorspoedige thuiskomst na een enerverende dag met Boze Boeren en Boten…
-
Vaarwel Piet
Auteur Vaarwens.
-
dank aan:
KNZ&RV voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Jachthaven Groep / Amsterdam Marina voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schuttingen
Stichting Ambulancewens voor het vervoer en de verpleging
Vaarvrijwilligers Danny en Gera voor hun inzeten alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Lieve reactie van nicht Eleonora:
Lieve Evert Danny Gera en vrijwilligers van wens ambulance,

Wat heeft onze (ome)Piet genoten. Van de rit in de ambulance toch wel beetje spannend en onzeker maar dankzij de expertise van het ambu personeel zonder problemen op tijd in het mooie Muiden. Een dan dat uitzicht, de boot en de vaart. De humoristische verhalen van Evert wat en passie voor zijn boot zijn werk en niet vergeten zijn liefde voor zijn medemens. Dit samen met je vrouw opgestart en zoveel mensen gelukkig kunnen maken in deze fase van hun leven is een gave. Danny en Gera jullie zorg en aandacht viel als een warme deken over ons heen. Jullie hebben niet alleen mijn oom maar ook Joke een mij een onvergetelijke dag bezorgd. Vanuit het diepst van ons hart en hele diepe buiging ontzettend bedankt hiervoor. En Evert, als je mijn naam tegen komt op een schip, zie ik hem graag😁😁 en die quote van de pyjama zonder zakken zit in mijn hoofd. Nogmaals, namens ons bedankt voor deze prachtige dag.

Liefs Eleonore van Rij


Piet 15
Piet 16
Piet 17
Piet 18
Piet 19
Piet 20
Piet 21
Piet 22
Piet 23
Piet 24
Piet 25
Piet 26
Piet 27
Piet 28
Piet 29
Piet 30
Piet 31
Piet 32

E-mail