header2

We hebben in 2019 gevaren op:

Vaarwens 711 op 14-11-2019

Nog één keertje varen!711 Rita 10
-
In Lemmer ligt onze gaste van vandaag te knokken tegen de killer, die vele levens eist. Eigenlijk hoeft ze niet meer te vechten want het pleit is al beslecht, maar ze wel nog graag even door. Ook heeft ze meer de trek naar varen dan ooit en bij de Stichting Ambulance Wens doet ze een aanvraag voor een laatste wens… nog één keertje varen! “Hebben jullie nog een plekje voor deze mevrouw?” is de vraag van de SAW, en snel duikt Inge in de planning. Vandaag is het al zo ver, want de tijd dringt!
-
De morgenstond brengt ons een prachtig rood panorama en later komt af en toe de zon door Terwijl we ons klaar maken voor de wens. Broodjes halen, brancardlift er in bouwen, woonkamer leegmaken enzovoorts… Vrijwilligers Hanneke en Martin arriveren ook en de koffiepot pruttelt.
Dan komt de gele ambulance na een flinke rit vanuit Lemmer aanrijden en er volgt een warm welkom. Snel gaan we aan boord en even later staat Rita heerlijk warm in de stuurhut.”Oooh mensen, wat is dit prachtig en wat een mooi schip!” lacht Rita terwijl ze nog geen mijl gevaren heeft…
-
Evert doet zijn gebruikelijke welkomstpraatje en daarna gaan we varen. Rita ligt - ondanks haar ziekte en alle aangesloten hulpmiddelen - toch te genieten op de brancard van alles wat haar geboden wordt. Meermalen horen we haar zeggen tegen haar naasten; “Oohhh wat is dit mooi!” We voelen ons rijk, dat we dit kunnen bieden aan deze lieve vrouw in haar laatste dagen. Ook Rita haar naasten vergeten even en er wordt meer dan eens hartelijk gelachen om de anekdotes die voorbij komen.
-
Na een vlotte schutting scharrelen we naar Muiden en ronden Pampus, waarover Evert veel kan vertellen. In Muiden meren we aan bij de KNZ&RV en genieten van de heerlijke lunch die Hanneke en Martin hebben gemaakt. Rita kan echter niets eten en roept: “Geniet er maar lekker van hoor! Het kan me geen moer schelen!” Evert vraagt of ze iets wil om haar mond te plezieren en biedt een ijsje aan. Daar gaat Rita graag op in en even later likt ze genoeglijk aan het ijsje terwijl wij de heerlijk opgemaakte broodjes nuttigen.
-
We gaan weer los en beginnen de terugreis. We scharrelen Durgerdam even binnen, schutten weer en duiken het zijkanaal K in, waar iedereen zicht laaft aan het pittoreske stukje Amsterdam waar velen geen weet van hebben. Ondertussen maken Hanneke en Martin veel foto’s en zorgen voor de inwendige mens terwijl Rita geniet, en niet met mate! Als we weer arriveren op de plek van vertrek wordt het even stil en Rita overdenkt alles in stilte. We maken nog een foto bij de Meander V en nemen in liefde met een dikke knuffel afscheid van de onfortuinlijke vrouw en haar naasten. Wederom nemen we afscheid van een medemens in haar laatste dagen, maar het went nooit…
-
Vaarwel lieve Rita
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Stichting Ambulance Wens voor de wens en het vervoer/verpleging
KNZ&RV voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schuttingen
Vaarvrijwilligers Hanneke en Martin voor hun inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Rita: † 19-11-2019

Rita 14
Rita 15
Rita 16
Rita 17
Rita 18
Rita 19
Rita 20
Rita 22
Rita 23
Rita 24
Rita 25
Rita 26
Rita 27
Rita 28
Rita 29
Rita 30
Rita 31
Rita 32

E-mail