header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 718 op 11-03-2020

Afscheid nemen…718 Ineke 10
-
Van het concert des levens heeft niemand een program… Onze gaste van vandaag trof het niet, want het - nog altijd onbeheersbare - weeffoutje van moeder natuur is in haar lichaam geslopen en richt er verwoesting aan. Na een flinke strijd moeten ook de knapste artsen van het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis concluderen dat de strijd vergeefs is en ze krijgt de fatale bericht dat het over is. Ze krijgt de boodschap om nog maar even te gaan genieten en haar zaakjes te regelen, waarbij haar een folder van Stichting Vaarwens wordt aangereikt…
-
We kregen het aanmeldformulier binnen met de omschrijving van de wens; “Ineke heeft altijd erg genoten van reizen, ver weg maar ook in eigen land en je kan haar geen groter plezier doen dan met een boottochtje. Ze woont vlakbij water en even varen, dat is wat zou ze nog graag willen. Ze wil eigenlijk met een viertal vrienden (deels mantelzorgers) deze tocht maken om zich voor te bereiden op het afscheid. Ze heeft dit zelf allemaal al geregeld!” Vandaag gaat Ineke al met ons varen!
-
Weken van regen en stormweer gingen voorbij, en ook vandaag is het niet echt rustig. Toch is het binnen in de Meander V gezellig en warm en Evert heeft met Inge hun ‘varend huis’ weer klaar gemaakt voor ontvangst van de gasten. Inge gaat niet mee, want die is vreselijk druk met het nieuwe schip, de vrijwilligers en de feestelijke intocht op 28 maart, maar vaarvrijwilligers Marjon en Geurt assisteren Evert vandaag. Keurig op tijd komt het gezelschap aan en Evert haalt Ineke op met de rolstoel. Even later zit ze gezellig met haar naasten op de bank achter de stuurstand en dan is er koffie, het gebruikelijke kletspraatje van Evert en dan gaan de trossen los…
-
Traag schuift de Meander V door Ineke haar stad en ze geniet. Hoe hoeveel pijn ze ook heeft, er verschijnt meermalen een heerlijke lach op haar gezicht, ten teken dat ze geniet van haar vaartochtje. We scharrelen langs haar huis op het Java eiland, schutten en varen langs Pampus naar Muiden en daar genieten we van een heerlijke lunch. Inmiddels schijnt de zon volop en Ineke wil naar buiten, in de kuip, waterlucht snuiven… Het brengt haar herinneringen toen ze met hun Hurley zeiljacht tochten zeilden en genoten van de elementen. Nu zijn het alleen nog dierbare herinneringen!
-
Inmiddels is de wind weer flink aangetrokken en vreemdsoortige wolkjes voorspellen weinig goeds, maar dat is voor morgen! Ineke geniet samen met haar naasten nu en laaft zich aan de zonnige dag, die voorbij vliegt.
We duiken Durgerdam nog even in en verkennen het zijkanaal K met al haar prachtige woonschepen en het pittoreske cafeetje naast de sluis. Daarna zetten we koers naar de haven en nemen afscheid.
Ineke gaat moedig van boord met een schat aan foto’s van de dag en we nemen ondanks dreigende virussen met een dikke knuffel afscheid.
-
Vaarwel dappere Ineke
Auteur Vaarwens.
-
dank aan:
Jachthaven Groep/Amsterdam Marina voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
KNZ&RV voor de gastvrijheid
Vaarvrijwilligers Marjon en Geurt voor hun inzet
Oranjesluizen voor de vlotte schutting
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Ineke 11
Ineke 12
Ineke 13
Ineke 15
Ineke 16
Ineke 17
Ineke 18
Ineke 20
Ineke 21
Ineke 24
Ineke 25
Ineke 27

E-mail