header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 744 op 08-07-2020

Grijs, maar gezellig!744 Gerrit 10
-
Met een jong gezin, een eigen bedrijf en volop werk, lacht het leven je toe. Je werkt, bouwt, zorgt en onderhoudt er je geliefden mee, maar dan vliegt er een kink in de kabel… Je krijgt halverwege je 40ste kanker, en nog ongeneeslijk ook! Je belevingswereld draait 180 graden en het leven lijkt zich tegen je te keren. Machteloosheid en vrees maakt zich meester van je, maar je móet nog een stukje door, je zal je kruis moeten dragen… Gerrit overkwam het en vecht zo lang als hij kan voor zijn lieve echtgenote en de beide jongens.
-
Gerrit houdt van het water, van varen en van vrijheid. We plannen een vaardag op het nieuwe schip, op de Gouwzee, gezellig, beschut en veilig. Vannacht regende het de hele nacht pijpenstelen en tegen de ochtend wordt het even droog, maar het blijft grijs. Iedereen is in de weer met de voorbereidingen van de vaardag. De broodjes worden bezorgd door Cees Gutter, de vrijwilligers stappen in de auto en even later is iedereen druk bezig het schip vaarklaar te maken voor Gerrit, zijn echtgenote en zijn vrienden. Dagschipper David, stuurman Hans en vrijwilligster Ada nemen ieder hun taak en dan is het wachten op het gezelschap.
-
De auto komt na de flinke rit vanuit Assen aan op de haven in Monnickendam en iedereen wordt enthousiast begroet. De fonkelnieuwe camera maakt herinneringen en snel gaat iedereen aan boord. Koffie, koek, kletspraatje en gezelligheid alom. Gerrit vergeet nu al even… De trossen gaan los en dapper schuift de Vaarwens over het rustige water van de Gouwzee, want voor het eerst sinds dagen laat de harde wind het afweten. Marken, Volendam, weidsheid, water… en ondanks het grijze weer is het alom gezelligheid aan boord.
-
We gaan in Volendam met z’n allen naar de fotograaf, nog een herinnering met goede vrienden maken. Het is naast de hilarische verkleedpartij ook erg emotioneel. Gerrit heeft al een flinke jas uitgedaan, maar de glimlach staat - ondanks dat hij veel heeft ingeleverd - met regelmaat op zijn gezicht. Toch valt er vandaag evenals uit de hemel, ook de traan bij velen aan boord want het is zwaar om de last te dragen en gerrit te zien vechten…
In afwachting van het verslag van de opvarenden…
-
Vaarwel dappere Gerrit
Auteur Vaarwens.

Gerrit: † 7-8-2020
-
Met dank aan:
Jachthaven Waterland voor de gratis ligplaats van de Vaarwens
Dagschipper David en vaarvrijwilligers Hans en Ada voor hun inzet
Bakkerij Kees Gutter voor de broodjes en de heerlijke koeken
Haven Volendam voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Photoshop Volendam voor de foto in klederdracht
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Gerrit 25
Gerrit 27
Gerrit 31
Gerrit 35
Gerrit 39
Gerrit 59
Gerrit 62
Gerrit 63
Gerrit 67
Gerrit 77
Gerrit 80
Gerrit 81
Gerrit 82
Gerrit 83
Gerrit 84
Gerrit 85
Gerrit 86
Gerrit 87
Gerrit 88
Gerrit 89

E-mail