header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 743 op 04-07-2020

Genieten van de onstuimigheid…743 Henk 10
-
In je 54ste levensjaar, ben je in de kracht van het leven, maar bij Henk nemen de krachten gestaag af. Eén van de vele ongeneeslijke spierziektes heeft zijn lichaam gevonden en neemt hem al zijn krachten. Inmiddels zit hij in de rolstoel en kan amper een transfer maken. Toch haalt hij uit het leven wat er in zit en wil graag een Vaarwens beleven… Nou, dat kan vandaag want het waait flink!
-
Na dagen van prachtig mooi weer, treft Henk juist op deze dag harde wind en miezerregen en het lijkt wel herfst. Al vroeg zijn ze uit de veren en maken zich klaar voor de flinke rit van 220 kilometer van Nieuw Buinen naar Monnickendam. Onderweg schudt de auto en de ruitenwissers staan aan. Aan boord van de Vaarwens is de bemanning al bezig het schip zeeklaar te maken, want het zal een onstuimig dagje worden.
Dagschipper René zoekt een mooie beschutte route terwijl Hans en Martin zich over de nieuwe wificamera ontfermen. Ellie zorgt dat de koffiepot gevuld in de aanslag staat en dan is het wachten op de gasten…
-
De auto komt aan na een bijna tweeënhalf uur durende rit. Snel gaan Henk, zijn echtgenote Truus en zoon Marijn aan boord. Daar is het behaaglijk en warm en het geurt naar verse koffie… Na het welkomstwoordje van de dagschipper, wordt het vaarplan doorgesproken en gaan de trossen los! Er wordt genoten van de onstuimigheid, want het waait flink. Er wordt over de knobbelige Gouwzee koers gezet naar marken, maar daar is het stil… Door Corona, ontbrekende toeristen en het slechte weer maken het - altijd zo levendige plaatsje - vrijwel uitgestorven, maar de aanblik blijft prachtig.
-
Koers naar Volendam, lunchen, passagieren, herinneringen maken… Henk gaat met de rolstoel op de lift achter het roer, de Vaarwens snort dapper door de golven en ondanks het slechte weer, geniet iedereen…

In afwachting van het verslag van de opvarenden…
-
Sterkte Henk
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Jachthaven Waterland voor de gratis ligplaats van de Vaarwens
Dagschipper René en vaarvrijwilligers Hans, Martin en Ellie voor hun inzet
Bakkerij Kees Gutter voor de broodjes en de heerlijke koeken
Haven Volendam voor de gastvrijheid tijdens de lunch
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Henk 23
Henk 25
Henk 31
Henk 33
Henk 36
Henk 46
Henk 47
Henk 50
Henk 51
Henk 52
Henk 54
Henk 70
Henk 74
Henk 76
Henk 77
Henk 81
Henk 86
Henk 88
Henk 89
Henk 92

E-mail