header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 780 op 06-09-2020

Vaarwens dubbel nul met een dubbele diagnose…780 Dolf 10
-
ALS je al getroffen bent door de fatale ongeneeslijke spierziekte ALS en je vecht er voor om nog wat kostbare tijd te winnen, maar daarnaast ook nog getroffen wordt door een zeer agressieve ongeneeslijke kanker, dan is de strijd om nog enige positiviteit in het leven te zoeken wel heel erg moeilijk! Dolf geniet net van zijn pensioenperiode en dan overkomt het hem. Het is amper te verwerken! Wát kan dan nog een klein stukje vreugde geven in deze donkere tijden?
-
Zijn naasten zoeken het internet af en belanden bij de website van IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland) waar ze ook Stichting Vaarwens vinden. Een informatief telefoontje naar ons leidt tot het invullen van een wensaanvraag en dan blijkt dat we niet te lang kunnen en mogen wachten, want Dolf is dol op varen en wil nog erg graag één keertje het water op. Zodra de aanvraag zaterdagmorgen binnenkomt, gaat Inge plannen en ze heeft komende zondag nog vrij staan. Snel worden de vrijwilligers geregeld en vandaag is het al zo ver.
-
Ook vannacht regende het weer pijpenstelen, maar bij zonsopkomst wordt de hemel stukje bij beetje blauw. Dagschipper Klaas en vrijwilligers Henk en Nel leveren hun vrije zondag in om Dolf en zijn naasten deze dag mogelijk te maken en bereiden het schip voor op bezoek in een elektrische rolstoel. Ook zeeloods Wouter gaat mee om een dagje aan boord te ervaren, want ook hij wil als vrijwilliger schipper worden op de Vaarwens. Even later geurt het naar verse koffie en dan arriveert de bus van Valys met daarin Dolf, begeleid door zijn vrouw en dochter. Het gezelschap wordt hartelijk ontvangen en dan snel aan boord… Koffie, welkomstwoordje, vaarplan maken en trossen los… Dolf begint al een beetje los te komen van het dominante gevoel van ziek zijn, want dat blijft achter in Monnickendam en heel af en toe vergeet hij even…
-
Het is buiig najaarsweer en er zijn toch redelijk wat bootjes op het water, die allen eenzelfde doel hebben… loskomen van de vaste wal en de vrijheid ervaren! Wolkenpartijen begeleiden ons, waarvan er af en toe eentje uit kan groeien tot een bui. Het kan ons niet deren, we zitten warm en droog! Gemoedelijk en ontspannen bevaren we de Gouwzee en Dolf laaft zich aan het varen, aan de bezienswaardigheden, de historie en alles wat hem en zijn naasten ten deel valt.
-
Marken, Volendam, lunchen, foto maken, naar Edam, het kan niet op voor Dolf en hij kan er maar geen genoeg van krijgen. Ook is Dolf op de valreep nog getuige van een toevallige ontmoeting. De Meander V is ook op het water want ze maakt een proefvaart met nieuwe navigatiesoftware. Dat moet worden gekalibreerd en ingeregeld en als Evert klaar is, vaart hij een stukje met de Vaarwens mee terug naar de haven. Daar staat Thijs klaar met de camera om van de schepen gezamenlijk een mooie portretfoto te maken.
-
Dan volgt het onverbiddelijke afscheid. Tranen vloeien en de emoties komen er uit. Dolf heeft in samenspraak met zijn naasten zijn plan al getrokken…
-
Vaarwel dappere Dolf
Auteur Vaarwens.

Dolf: † 2020
-
Jachthaven Waterland voor de gratis ligplaats van de Vaarwens
Dagschipper Klaas, stuurman Wouter, vrijwilligers Henk en Nel voor hun inzet
Bakkerij Kees Gutter voor de broodjes en de koeken
Haven Volendam voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Fotograafvolendam.nl voor de foto in klederdracht
Thijs voor de mooie foto’s van de schepen
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
Lieve woorden van Christina:

Wat een heerlijke hartverwarmende dag was het. Een dag om nooit te vergeten. Dolf had het nog dagen over zijn dagje uit. En dat hij zelf mocht varen, wat heeft hij genoten. En wij hierdoor ook. Geweldig!!! Hierna ging hij elke dag zienderogen achteruit. Hij is er niet meer. Maar voor ons blijft het een fantastische herinnering.

We willen iedereen hartelijk bedanken voor de mogelijkheid om hiervan te mogen genieten.
Ook de vrijwilligers op onze vaardag, Klaas Wouter Nel en Henk, heel erg bedankt voor jullie inzet en gezelligheid. Jullie waren TOP.
Dikke knuffel voor jullie allemaal.

Bedankt 👍🏽👍🏽👍🏽😘😘😘
Ook namens Dolf zelf.
Christina en Natasha.

Dolf 15
Dolf 16
Dolf 17
Dolf 18
Dolf 19
Dolf 20
Dolf 21
Dolf 22
Dolf 23
Dolf 24
Dolf 25
Dolf 26
Dolf 27
Dolf 28
Dolf 29
Dolf 30
Dolf 31
Dolf 32
Dolf 33
Dolf 34
Dolf 35
Dolf 36
Dolf 37
Dolf 38

E-mail