header2

Vaardagen 2020

Vaarwens 779 op 05-09-2020

Vrijwilligers voor een vrijwilligster…779 Mieke 10
-
Het leven van onze gaste van vandaag bestond hoofdzakelijk uit vrijwilligerswerk en menig medemens heeft ze haar diensten bewezen. Onlangs hielp Mieke nog in Griekeland om vluchtelingen op te vangen en dan plotseling… Een pijntje, een test, een onderzoek en voordat ze het wist, zat ze in de medische molen. De grote weeffout van moeder natuur had zich in haar lichaam genesteld en flink huis gehouden. Het was niet meer te stoppen en had zich overal ingenesteld… Dan krijgt de dappere Mieke het fatale bericht dat ze de strijd gaat verliezen en is uitbehandeld!
-
Het verhaal van Mieke komt bij onze vrijwilliger David en zijn partner Esther. Ze kennen Mieke goed en stellen voor deze trouwe vrijwilligster nu zelf eens een dag te ontzorgen met een vaarwens. Mieke stemt in en haar dochter vult de intake in. Inge slaat aan het plannen en vandaag is Mieke haar vaardag.
-
Vannacht regende het pijpenstelen, maar nu is het mooi najaarsweer met Hollandse luchten en een stevige wind. Dagschipper David en zijn partner Esther – die vandaag voor het eerst de gastdame is, zijn al op tijd aanwezig en ook stuurman Lucas arriveert in Monnickendam. Eliie brengt de laatste spulletjes aan boord en Inge maakt Esther wegwijs aan boord. Dan arriveert Mieke in de wensambulance. Er volgt een hartelijk ontvangst en feest van herkenning, waarna Mieke aan boord gereden wordt. Ze groeide op in waterrijk Friesland en dat water blijft altijd trekken, dus is dit voor haar een geweldige beleving.
-
Mieke vraagt of Hoorn tot de mogelijkheden behoort, want daar heeft veel herinneringen liggen. Er staat een flinke wind, maar David schat in dat het best te doen is als ze een beetje onder de kust varen en dan gaan de trossen los, op naar Hoorn! Onderweg laat de Vaarwens zien dat ze best wel wat golven aan kan en dapper doorklieft ze het water richting Hoorn. Mieke geniet, en niet met mate. Deze hartelijke vrouw heeft haar leven ten dienste gesteld van haar medemens en nu moet ze zelf schikken in het lot dat ze nu in de hoofdrol zit. Ze kan er echter goed van genieten, getuige de constante lach op haar gezicht…
-
Na een onstuimig tochtje (met hier en daar een beetje zeeziekte) komen we aan in Hoorn en schieten een fotokaartje vol herinneringen. Daarna zetten we weer koers naar Monnickendam en onderweg geniet iedereen van de heerlijke lunch die Esther klaar maakte. Het is nog best een tochtje terug want het is ruim 2 uren varen! Als de Vaarwens weer aangemeerd is in Monnickendam, zien we een stralende Mieke, die moe maar voldaan de ambulance weer in wordt geschoven. Vandaag mocht ze zelf ervaren hoe het voelt om als vrijwilligster door vrijwilligers in de watten gelegd te worden…
-
Vaarwel lieve Mieke
Auteur Vaarwens.
-
Jachthaven Waterland voor de gratis ligplaats van de Vaarwens
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer en de verpleging.
Dagschipper David, stuurman Lucas en gastdame Esther voor hun inzet
Bakkerij Kees Gutter voor de broodjes en de koeken

In afwachting van het verslag van de opvarenden…

Mieke 100
Mieke 104
Mieke 107
Mieke 109
Mieke 113
Mieke 114
Mieke 115
Mieke 116
Mieke 125
Mieke 135
Mieke 141
Mieke 145
Mieke 147
Mieke 153
Mieke 158
Mieke 161
Mieke 175
Mieke 179
Mieke 185
Mieke 187
Mieke 191
Mieke 195
Mieke 199
Mieke 201


E-mail