header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 778 op 03-09-2020

Grauw, grijs, maar oergezellig…778 Kitty 10
-
In haar 56ste levensjaar ligt onze vaargaste Kitty veel op bed want ze lijdt aan een zeer zeldzame progressieve en dodelijke zenuwziekte. Ze heeft heel veel pijn en de dagen zijn soms lang, maar vriendin Hannie brengt haar regelmatig een bezoekje. Hannie ging zelf ooit mee met een vaarwens voor haar onlangs overleden man en weet als geen ander wat dit betekent voor iemand die het leven tussen vier muren moet doorbrengen.
Hannie schreef op de intake; “Ik ben net even bij haar geweest en gevraagd of ze het nog ziet zitten om te gaan varen. Ze moest huilen en zei; “Heel heel graag!”. Ze is al heel lang niet meer in staat om ergens heen te gaan. Ik beloofde haar om de aanvraag te doen. Veel informatie heb ik verder niet, maar dat kan ze zelf wel aanvullen. Ik gun deze schat zo ontzettend een dagje uit met jullie! Hoop dat het gaat lukken!!”
Vandaag gaat Kitty mee varen…
-
In volledige tegenstelling met de prachtige najaarsdag van gisteren, is het nu grijs, grauw en regent het stevig. Ook de wind is weer terug en het is volop herfst. Dagschipper Rochus is al vroeg aan boord en ook het echtpaar Kees en Reina zijn op tijd om Rochus vandaag bij te staan. Ze maken het schip klaar voor brancardontvangst en er wordt een lekkere pot koffie gezet. Even later geurt de stuurhut naar verse koffie en binnen is het behaaglijk warm. Laat Kitty maar komen, we zijn er klaar voor…
-
De ambulance arriveert in Monnickendam terwijl de slagregen plaats heeft gemaakt voor een druilregen, maar van beiden word je nat! Snel wordt Kitty aan boord gereden, gevolgd door haar naasten en er is koffie en koek. Tot grote verrassing van Kitty komen de kleinkinderen haar uitzwaaien, de kers op de taart! Schipper Rochus stelt iedereen op z’n gemak met een welkomstwoordje en er wordt een aangepast vaarplan gemaakt vanwege het slechte weer. De trossen gaan los en Kitty geniet, weer of geen weer! De veranderende omgeving, de elementen van de natuur, de voorbijschuivende bezienswaardigheden… Kitty vergeet heel even!
-
Na een rondje Marken gaat het rechtstreeks naar Edam. Het schommelt flink, maar Kitty vindt het heerlijk en even later meert het gezelschap aan in de havenkom van Edam. Reina heeft een heerlijke lunch voorbereid en even later zit iedereen heerlijk te smullen in de warme stuurhut van de Vaarwens. Daarna wordt koers gezet naar Volendam waar een foto in klederdracht wordt gemaakt. Kitty lacht alleen maar en geniet van alles wat haar toekomt. Inmiddels is het droog en we varen terug naar Monnickendam. Er is nu ook gelegenheid om nog even een foto bij het schip te maken en dan volgt het onverbiddelijke afscheid….
-
Vaarwel dappere Kitty
Auteur Vaarwens.
-
Jachthaven Waterland voor de gratis ligplaats van de Vaarwens
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer en de verpleging.
Dagschipper Rochus, stuurman Kees en gastdame Reina voor hun inzet
Bakkerij Kees Gutter voor de broodjes en de koeken
Haven Edam voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Haven Volendam voor de gastvrijheid tijdens de foto
Fotograafvolendam.nl voor de foto in klederdracht
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
Een lieve reactie van Kitty;


Brief KittyWoorden zijn nooit genoeg om te zeggen hoe dankbaar ik ben voor vandaag, alles maar ook alles is uit de kast gehaald vandaag en ik zou het liefste iedereen persoonlijk een dikke knuffel willen geven. Lieverds, ik heb zó ontzettend genoten dat de tranen alweer komen bij de gedachte eraan. Zeker toen mijn kleinkinderen kwamen werd het me even teveel. Ook de reis met de ambulance zo top geregeld, thuis nog ingestopt en wel. Waar vind je deze mensen nog, ik ga nog heel lang nagenieten.
Lieverds dank jullie wel


Kitty 100
Kitty 102
Kitty 104
Kitty 113
Kitty 117
Kitty 118
Kitty 123
Kitty 124
Kitty 134
Kitty 135
Kitty 139
Kitty 140
Kitty 146
Kitty 147
Kitty 154
Kitty 156
Kitty 158
Kitty 163
Kitty 170
Kitty 172

E-mail