header2

Vaardagen 2020

Vaarwens 785 op 14-09-2020

Een topdag voor Ad!785 Ad 10
-
Het leven is voor onze vaargast van vandaag een rollercoaster! Herseninfarct, opgegeven, hard trainen, opkrabbelen, verkeerde medicatie, delier, terugval, weer opkrabbelen… en zo maar door! Hands Geerts is een oude bekende van Vaarwens en hij meldde al vaker iemand in zwaar weer aan, zo vandaag ook Ad. Hij is razend enthousiast en er komt weer licht in zijn ogen. Inge regelt de dag en samen met zijn vrouw Ria komen ze vandaag aan boord.
-
Er is al lekker vroeg reuring op de vaarwens van de vrijwilligers die samen het schip voorbereiden. Na een kletsnatte nacht, brandt het zonnetje door en de temperatuur vliegt omhoog. Sido en Hans zorgen vandaag voor het schip en gastdames An en Lewi verzorgen de inwendige mens. Dan komt Hans vanuit Den Bosch de haven van Monnickendam oprijden met onze hoofdrolspelers van vandaag, Ad en Ria. Even later staat het gezelschap aan boord en er is koffie! Ad geniet nu al.
-
Op deze prachtige na zomerdag schuiven we al keuvelend over de spiegelgladde Gouwzee en doen een rondje Marken. Ad geniet, vergeet, en laaft zich aan alles wat hem geboden wordt met Ria aan zijn zijde. Af en toe wordt hij overmand met emoties over zoveel liefde, schoonheid en vergetelheid, maar even later zit hij weer volop te genieten. We gaan naar Volendam en krijgen een prachtplekje voor de loskade, waarna er wordt geluncht en daarna gepassagierd, waarbij er uiteraard een foto wordt gemaakt als blijvende herinnering aan deze prachtige dag.
-
Ad is snel moe van alle indrukken en we besluiten rustig aan weer naar Monnickendam te varen. Het grommen van de motor, het ruisende schroefwater, de indrukken… het was allemaal erg veel en Ad zakt in een diepe slaap. Aangekomen in Monnickendam is Ad weer van de partij en na een hartelijk afscheid gaat het gezelschap weer van boord…
-
Sterkte dappere Ad
Auteur Vaarwens.
-
Jachthaven Waterland voor de gratis ligplaats van de Vaarwens
Dagschipper Sido, stuurman Hans en gastdames An en Lewi voor hun inzet
Bakkerij Kees Gutter voor de broodjes en de koeken
Haven Volendam voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Fotograafvolendam.nl voor de foto in klederdracht
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
Een lief berichtje van Ad en Ria:
 
Beste An, Lewi, Sido en Hans

Nog heel hartelijk bedankt voor de onvergetelijke fijne dag
Wat een fijne dag was het we praten er nog vaak over. Zo heerlijk ontspannen en goed verzorgd door An ,Lewi ,Sido en Hans echt fijn. Ad en ik hebben heel erg genoten.Ook Hans Geerts bedankt, Jij hebt ervoor gezorgd dat wij met de vaarwens mee mochten. Ons zelfs opgehaald en thuisgebracht.Hans ik had zelfs na drie jaar echt een dagje vrij, jij zorgde ervoor dat ik Ad niet hoefde te rijden met de rolstoel. We hebben beiden genoten Vooral van de 4 vriendelijke vrijwilligers die de hele dag voor ons klaarstonden ik moest er wel aan wennen zo veel liefde en vriendelijkheid.

Nogmaals alle vier heel hartelijk bedankt jullie mogen trots zijn op wat jullie voor andere zomaar vrijwillig doen Complimenten 😘

 
Ad 104
Ad 106
Ad 109
Ad 116
Ad 118
Ad 128
Ad 129
Ad 133
Ad 136
Ad 142
Ad 143
Ad 145
Ad 150
Ad 152
Ad 157
Ad 159
Ad 165
Ad 168
Ad 174
Ad 175

E-mail