header2

We hebben in 2021 gevaren op:

Vaarwens 813 op 18-01-2021

Een varensman schippert…813 Wim 10
-
Onze vaargast heeft altijd gevaren en doorkliefde graag de Nederlandse wateren. Hij heeft veel meegemaakt en er ligt een tumultueus leven achter hem, maar daaraan komt binnenkort een eind. Wim heeft op zijn 53ste de boodschap gekregen dat hij is uitbehandeld en wacht eenzaam thuis op wat gaat komen. De fnuikende sluipmoordenaar heeft zich in zijn keel en slokdarm genesteld en heeft zichzelf verspreidt door de rest van zijn lichaam. Als de onfortuinlijke Wim zijn eenzaamheid deelt met de thuiszorg, tipt zij hem op onze Stichting Vaarwens en Wim fleurt op, misschien kan hij nog één keertje varen!
-
Er is contact met Inge en samen vullen ze de intake in, waarna ze de wens in gang zet. Schipper, vrijwilligers, catering, parkeervergunning…. alles wordt tot in de puntjes geregeld en vandaag is Wim zijn vaarwensdag.
Het is droog en wegtrekkende bewolking zal zelfs een zonnetje tevoorschijn toveren bij een buitentemperatuur van 8 graden. Dagschipper David bereidt met vaarvrijwilligers Henk en Nel het schip voor en dan komt Wim helemaal uit Assen met zijn naasten Amsterdam binnenrijden. Er volgt een warm welkom en dan gaat het gezelschap snel aan boord. Nel heeft verse koffie met koek en David doet een welkomstpraatje. Wim geniet nu al en vergeet heel even zijn voorland!
-
De trossen gaan los en met grote ogen aanschouwen de gasten de skyline van Amsterdam die aan hen voorbij trekt. Camera’s klikken veelvuldig om herinneringen te maken en binnen wordt er genoten met een grote ‘G’! Oranjesluizen, Durgerdam, het IJ Vuurtorentje, Pampus, Muiderslot, het komt allemaal voorbij. In Muiden is er een mooie close encounter met de Meander V en we maken foto’s van elkaar. Aanmeren bij de KNZ&RV en genieten van een heerlijke lunch die Nel en Henk hebben voorbereid. Wim kan echter moeilijk slikken, maar er is in voorzien. Bestuurslid en vrijwilliger Harrie doet de catering en hij heeft speciale makkelijk in te nemen lekkernijen voor Wim gekocht…
-
De trossen gaan weer los en er wordt koers gezet naar Amsterdam. Wim gaat aan de scharrel rond het schip en laaft zich aan zijn dag. Zijn naasten genieten niet minder om te zien dat de varensman weer vaart. De dag vliegt om en als er weer aangemeerd wordt in de Amsterdam Marina, keert de werkelijkheid terug. Opnieuw moet onze varensman schipperen, maar nu met zijn emoties, met de tijd die hem rest, met het keiharde leven dat zijn toekomst heeft afgenomen. We zouden de eenzame Wim vaarwel willen knuffelen, maar de corona verbiedt het ons, dus zwaaien we hem met een hartelijke groet gedag als hij met zijn naasten het terrein af rijdt…
-
Vaarwel Wim
Auteur Vaarwens.
-
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer
Dagschipper Davis, stuurman Henk en gastdame Nel voor hun inzet
KNZ&RV voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schutting
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
In afwachting van het verslag van de opvarenden…

Wim 103
Wim 108
Wim 115
Wim 120
Wim 121
Wim 122
Wim 123
Wim 127
Wim 129
Wim 131
Wim 138
Wim 143
Wim 146
Wim 151
Wim 153
Wim 155
Wim 162
Wim 168
Wim 181
Wim 184

E-mail