Skip to main content

Vaarwens 822 op 10-03-2021

Nog net voor de storm aan…822 Albert 10
-
Soms regent het harder dan je hebben kan… Onze gast van vandaag is Albert en hij trof het de laatste jaren niet. Hij lijdt aan MDS, had enkele jaren geleden een herseninfarct en is nu gediagnosticeerd met een acute vorm van leukemie. De fatale boodschap dat het straks erg snel kan gaan, slaat in als een bom en Albert kan het niet bevatten. Dochter Chantal wil haar vader nog wat vergetelheid geven voordat de storm des levens zich aandient en speurt het internet af. Ze komt Stichting Vaarwens tegen en vult direct een intake in. Vandaag is het al zo ver… Albert gaat varen!
-
Er komt wind, er komt regen, het wordt de komende dagen slecht met een heuse voorjaarsstorm. Albert is net voor het slechte weer aan en er is nog niets aan de hand als dagschipper Rochus en gastdame Anneke de Vaarwens klaarmaken voor de vaardag. Het is zwaar bewolkt, maar niet koud als Albert na een lange rit vanuit Oldenzaal uit de auto stapt. Hij is stijf geworden van de rit en komt moeizaam uit de auto, maar dan veert hij op. Hij gaat varen, dus snel aan boord. Daar is koffie met koek van Anneke en een welkomstverhaaltje van schipper Rochus.
-
Nadat het vaarplan gemaakt is, gaan de trossen los. Amsterdam schuift voorbij en Albert vergaapt zich aan de jachten, enorme zeeschepen en veel binnenvaart. Dat hebben ze in Oldenzaal niet en hij laaft zich aan alles wat er op zijn netvlies valt. We duiken een stukje de Voorzaan in, varen langs de grote scheepswerven van Damen, maken een tochtje achter het Centraal station langs en duiken het zijkanaal K in. Albert geniet met volle teugen en zijn naasten niet minder.
-
De dag nadert haar einde en de wind begin ook al flink aan te trekken. We zijn mooi voor het slechte weer binnen en maken ons klaar om te ontschepen. Nog even een mooie herinnering maken bij het prachtige schip en dan begint de familie de reis naar Oldenzaal weer. Albert gaat huiswaarts met een hoofd vol indrukken en er zijn veel herinneringen voor hem gemaakt in de vorm van de geschoten fotoreportage. We hopen dat hij er nog heel even van kan nagenieten, voordat Albert zijn storm opsteekt…
-
Vaarwel Albert
Auteur Vaarwens.


-
Met dank aan:
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Dagschipper Rochus en gastdame/stuurvrouw Anneke voor hun inzet
Discovery Kraanspoor voor de parkeergelegenheid
Broodje Vasum voor de gedeelde sponsoring van de lunch
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
In afwachting van het verslag van de opvarenden…

Albert 11
Albert 12
Albert 13
Albert 14
Albert 18
Albert 22
Albert 25
Albert 28
Albert 32
Albert 33
Albert 34
Albert 40
Albert 42
Albert 46
Albert 48
Albert 49