Skip to main content

Vaarwens 826 op 20-03-2021

Vervroegd varen…826 Leo 10
-
Wonend op het water in prachtig Muiden, eigen bootje voor de deur, twee prachtige kinderen, het leven lacht je toe en dan… Dan ineens is het zo ver! Leo wordt getroffen door de onbeheersbare celdelingsziekte en die heeft haast! Op de intake staat achter de vraag ‘Hoeveel spoed is er bij de wens? ; “ Spoed. Leo is helaas de laatste fase ingegaan. Niemand weet hoeveel tijd er nog is, maar we denken heel weinig.”
De dag wordt direct gepland en staat op de komende zondag want dan is één van hun kinderen jarig.
-
Leo woont al 33 jaar op het water waarvan 13 jaar op een woonschip, waar ze ook hun kinderen hebben gekregen. Varen met zijn eigen bootje is zijn lust en leven, maar daaraan komt nu een abrupt einde. Tegen het weekend krijgen we het zorgelijke bericht dat hij nu zo snel achteruit gaat, dat zondag misschien wel te laat is. Flexibel als we zijn, gooien we de agenda om en ook dagschipper David met zijn lieve partner Esther passen hun agenda voor het weekend aan. Leo gaat de 21ste verjaardag van zijn dochter tóch al varende vieren, al is het een dag eerder!
-
Al vroeg is iedereen in de weer met de voorbereidingen. Er worden snel broodjes gehaald, slingers aan boord opgehangen en gezelligheid gemaakt. Het weer is rustig met grote blauwe stukken aan de hemel, dus het wordt een zonnige dag. Dan komt de familie aan op de haven. Leo loopt nog, al is het moeizaam, kleine stukjes met een stok, dus snel in onze rolstoel en aan boord. Er volgt een warm welkom door David en Esther en bij koffie met een mooie taart wordt een vaarplan gemaakt…
-
Het wordt een dagje ‘memory lane’ varen rond allemaal herkenningspunten waar Leo en Dieuwke met kun motorbootje ooit langs voeren. De jongens vermaken zich opperbest aan boord en Leo gaat zelfs nog even aan het roer. Er wordt geknuffeld, er wordt gedeeld, er wordt gehuild, gelachen en gevierd… Het gezin laaft zich aan dit intieme samenzijn op de Vaarwens. Daar is ze voor gebouwd!
-
Na een prachtige rondvaart langs alle herkenningspunten van mooi Amsterdam, betrekt het! Grijze wolken verduisteren symbolisch het heldere voorjaarszonnetje en het hechte gezin beseft drommels goed dat deze donkere wolken ook boven hun gezin hangen. Toch laten ze het hun genoegen niet beïnvloeden en dapper beleven ze allen hun dag, al was deze voor eeuwig.
-
Als we weer zijn aangemeerd, volgt het onverbiddelijke en we zouden zo graag iedereen een dikke hug geven, maar dat ellendige virus verbiedt het ons! Hartelijk zeggen we dag, na nog een laatste foto bij de Vaarwens te hebben gemaakt en zwaaien het gezin met een vol gemoed uit...
-
Vaarwel lieve Leo
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Dagschipper David en gastdame/stuurvrouw Esther voor hun inzet
Discovery Nederland voor de parkeerplaatsen aan het Kraanspoor
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
In afwachting van het verslag van de opvarenden…

Leo 13
Leo 15
Leo 16
Leo 17
Leo 19
Leo 20
Leo 23
Leo 26
Leo 28
Leo 32
Leo 34
Leo 36
Leo 38
Leo 43
Leo 47
Leo 52
Leo 55
Leo 57
Leo 59
Leo 64
Leo 67
Leo 68
Leo 73
Leo 75