Skip to main content

Vaarwens 851 op 20-05-2021

Vader en dochters genieten van hartje Amsterdam…851 Theo 10
-
Er komt een vaarwensintake binnen met de volgende vermelding:
“Mijn vader zei de dag voor hij de diagnose kreeg dat hij graag nog eens op vaarvakantie zou willen met mij en zijn andere 2 kinderen. Nadat hij te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was, hoopten we deze zomer nog met elkaar te hebben. Ik heb zelf een bootje en hiermee zouden we dan weg gaan zodra mijn motor gemaakt is. Helaas verloopt de ziekte veel sneller dan wij dachten en is mijn vader ook nog invalide geraakt wegens een dwarslaesie door de ziekte.”
De planning gaat aan het bellen en hoort het trieste verhaal van Theo (geb. 1961) aan, waarna de wens zo spoedig mogelijk wordt ingepland. Vandaag is het al zo ver!
-
De dikke buien van gisteren hebben plaats gemaakt voor wat rust in de atmosfeer, maar het is nog steeds geen zomer. Buitjes en opklaringen wisselen elkaar af, maar het maakt allemaal niet uit. Aan boord schijnt de zon… Dagschipper Peter en boots Els treffen voorbereidingen voor rolstoelbezoek en de koffiepot geurt al lekker. De rolstoelbus arriveert en snel halen we Theo en zijn twee dochters op. Ze hebben er zin in, want allen houden van het water en van varen.
-
Snel aan boord en een welkomstpraatje bij de koffie, waarna we een vaarplan maken. Theo is een Utrechter en fan van FC Utrecht in hart en nieren. Daarbij het is een vlotte prater en hij wil zich graag laten verrassen. Peter neemt zich voor om een poging te doen de Utrechter Ajax fan te maken en daarom wil hij Theo de binnenstad van Amsterdam laten zien… Het vaarplan wordt goedgekeurd en we gaan los!
-
Na de mast de hebben laten zakken, zijn we onder de spoorbrug door gevaren en langs het scheepvaartmuseum richting Amstel. Theo was vrachtwagenchauffeur en herinnert zich veel van de drukke binnenstad. Herinneringen komen boven en enthousiast blijft hij zijn belevenissen vertellen, waarvan we allen genieten. Ook de beide dochters genieten, en niet met mate! Schipper Peter krijgt van de brugwachter te horen dat om 4 uur alle bruggen in heel Amsterdam gesperd zijn wegens de avondspits, dus besluiten we onder het varen te lunchen, teneinde op tijd terug te zijn…
-
Het lukt om voor de ‘spertijd’ de laatste brug te halen en Peter vaart nog even met toestemming van de Autoriteiten de Vlothaven en de Mercuriushaven door, waarna we weer aanmeren in de Amsterdam Marina.
Het moment van afscheid komt en we brengen Theo terug naar de rolstoelbus, waarbij we kunnen vermelden dat Theo ondanks al het moois in Amsterdam toch FC Utrecht fan is gebleven…
-
Vaarwel dappere Theo
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Dagschipper Peter en boots Els voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Broodje Vasum voor de gedeelde sponsoring van de lunch
Alle bruggen in Amsterdam voor de uiterst vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
In afwachting van het verslag van de opvarenden…

Theo 11
Theo 13
Theo 15
Theo 18
Theo 19
Theo 21
Theo 23
Theo 24
Theo 25
Theo 27
Theo 30
Theo 31
Theo 32
Theo 34
Theo 36
Theo 37
Theo 41
Theo 45
Theo 46
Theo 47