header2

We hebben in 2021 gevaren op:

Vaarwens 856 op 28-05-2021

Binnenkort weer samen…856 Yvonne 10
-
Via de SAW komt de wens binnen van een mevrouw die nog graag één keer wil varen. Ze is uitbehandeld en heeft niet lang meer, want de woekerplant heeft bezit van haar lichaam genomen en is niet uit te roeien! Haar echtgenoot ging haar enkele maanden geleden al voor en ook hij is door de SAW met een laatste wens meegegaan. Yvonne (geb. 1943) volgt hem in zijn voetsporen en komt binnenkort weer bij hem in een ander leven…
-
Dagschipper Sido en boots Hanneke maken de Vaarwens klaar en voor de verandering is het een keertje droog, met weinig wind en een sluimerzonnetje. Ook de temperatuur zal eindelijk een normale waarden gaan bereiken, kortom, een perfecte dag voor een mooie vaarwens. De ambulance is mooi op tijd na een kort ritje vanuit Uithoorn en dan gaan de deuren open voor Yvonne. Ze glimlacht, want ze is weer terug in haar stad! Ze heeft een ‘goede dag’ en krijgt meteen de Vaarwensboost. Ze voelt zich zo goed, dat ze noch op de brancard, noch in de rolstoel wil, maar zelfstandig naar het schip lopen.
Na een hartelijke ontvangst gaan we aan boord, waar het geurt naar verse koffie. Sido bespreekt de te varen route en dan gaan de trossen los.
-
Amsterdam glijdt voorbij en herinneringen komen bovendrijven. Yvonne geniet, al had ze deze tocht liever samen met haar man gedaan… Toch is ze nu samen met haar stad/omgeving en dat geeft haar vreugde in deze onwerkelijke dagen. Heerlijk te zien hoe ze geniet van alles wat haar geboden wordt en ze heeft het hoogste woord! Als je niet beter wist, zou je zeggen; “Deze mevrouw is erg vitaal!” We weten beter, en ook de ambulancevrijwilligers hebben niet voor niets de brancard mee aan boord genomen, want het kan zomaar omslaan!
-
Met dit prachtige zomerweer blijft voor het eerst sinds tijden de kuiptent open en de warme zonnestralen verwarmen niet alleen onze gezichten, maar ook onze harten. Iedereen is in een goed humeur en ook de ambulancevrijwilligers genieten van het tochtje, het gebeuren, de ervaring en alle schoonheid van de Zaanse Schans. Daar meren we aan en genieten van de overheerlijke lunch die Hanneke heeft opgediend.
-
Tijd voor de terugreis, tijd om weer afscheid te nemen, tijd om te overdenken en te bezinnen. Wij allen gaan straks naar huis, naar onze geliefde en Yvonne wil nog even wachten tot ze weer samen zijn in een ander leven…
-
Vaarwel dappere Yvonne
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Dagschipper Sido en boots Hanneke voor hun inzet
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Broodje Vasum voor de gedeelde sponsoring van de lunch
Sluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
Een lief bericht van Yvonne:


Lieve mensen,
Wat een rijkdom om mijn laatste stukje van mijn leven met jullie stichting door te brengen.
Ik ben ontroerd door jullie zorg, jullie passie en voelde mij echt de koningin van adam op dat moment.Deze aandacht was fijn en ik voelde zoveel energie wat ik zeker kan gebruiken !
Wat is dit een mooi initiatief👍
Dank... dank jullie veel... neen heel veel!
Yvonne S.

 
Yvonne 12
Yvonne 15
Yvonne 17
Yvonne 20
Yvonne 23
Yvonne 25
Yvonne 27
Yvonne 29
Yvonne 30
Yvonne 34
Yvonne 43
Yvonne 45
Yvonne 47
Yvonne 54
Yvonne 59
Yvonne 61
Yvonne 66
Yvonne 67
Yvonne 78
Yvonne 79

E-mail