Skip to main content

Vaarwens 884 op 07-07-2021

Samen met de kinderen… heeeerlijk!884 mw Looijen10
-
In het hospice Wassenaar lig je te wachten op wat gaat komen. Voordat het zover was, ging er heel wat aan vooraf, maar nu is de strijd bijna gestreden… In het hospice is Stichting Vaarwens bekend en er wordt overlegd wat er nog mogelijk is om voor de allerlaatste keer iets met ‘‘ons mam’’ (geb. 1935), haar zoon en dochter te doen. Ze is geboren en getogen Maastrichter, maar ligt nu in Wassenaar om het laatste stukje wat dichter bij haar kinderen te zijn. Haar dochter werkt in het gebouw het Kraanspoor en ze heeft de MS Vaarwens al vaak zien uitvaren, dus is het besluit snel genomen, het wordt een vaardag! De dag wordt ingeroosterd, ambulance en onze vrijwilligers worden geregeld, parkeerplek geregeld, broodjes besteld en we zijn er klaar voor.
-
Nadat de wind is gaan liggen ziet de wereld er een stuk rustiger en vriendelijker uit als dagschipper Sido en boots Lyda de Vaarwens voorbereiden voor brancardbezoek, want ‘ons mam’ is volledig bedlegerig. Het is vandaag rustig op de weg, dus ook de ambulance arriveert mooi op tijd met daarin ‘ons mam’ en haar zoon. Dochter Ellen is al aan boord, want die werkt naast de Vaarwens in het grote glazen gebouw. Er volgt een hartelijk welkom en snel gaan we aan boord. Daar is koffie met koek en een welkomstverhaaltje van Sido. Het vaarplan wordt gemaakt en dan gaan de trossen los…
-
‘Ons mam’ koos ervoor om naar de Zaanse Schans te varen, dus wordt er koers gezet naar de Wilheminasluis voor een tochtje over de Zaan. Zodra de horizon voorbij schuift en we langs alle grote (zee) schepen varen, laaft ‘ons mam’ zich aan de dag. Even samen zijn, even niet ziek zijn, even vergeten, even iets anders dan je kamertje in het hospice, even lucht… Sido vaart en vertelt en Lyda fotografeert en verzorgt, het team geeft de familie even vergetelheid en heeft zelf ook plezier in het plezieren van hun gasten.
-
We meren aan bij de houtzaagmolen ‘Het Jonge Schaap’ en daar serveert Lyda een voortreffelijke lunch. Iedereen eet met smaak en daarna gaan de trossen weer los waarbij Sido nog een ommetje richting Krommenie maakt. Dan begint de terugreis. De kinderen genieten samen met hun moeder en éénmaal aangemeerd in de Marina, volgt een emotioneel afscheid. Het heeft iedereen goed gedaan…
-
Vaarwel dappere mevrouw Looijen
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Dagschipper Sido en boots Lyda voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
SAW voor het ambulancevervoer
Broodje Vasum voor de deels sponsoring van de lunch
Houtzaagmolen Het Jonge Schaap voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Sluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
Lieve woorden van Han, Bart en Ellen;
Als je niet meer beter wordt en weet dat je dood gaat, is het maken van mooie herinneringen een bijzonder goed. Stichting Vaarwens in combinatie met Stichting Ambulancewens heeft onze moeder een prachtige dag geboden vol dierbare herinneringen die haar kracht zullen geven tijdens deze laatste gang. Wij hebben de dag als heel bijzonder en dierbaar ervaren. Wat mooi dat deze Stichtingen bestaan en zoveel lieve vrijwilligers dit mogelijk maken, heel hartelijk dank voor de prachtige dag en fantastische zorgen.
Met lieve groet Han, Bart en Ellen

mw Looijen11
mw Looijen12
mw Looijen15
mw Looijen18
mw Looijen19
mw Looijen27
mw Looijen29
mw Looijen30
mw Looijen35
mw Looijen36
mw Looijen37
mw Looijen46
mw Looijen49
mw Looijen50
mw Looijen52
mw Looijen53
mw Looijen55
mw Looijen58
mw Looijen61
mw Looijen66