header2

We hebben in 2021 gevaren op:

Vaarwens 917 op 26-08-2021

Even niet aan staan...917 Naoufel 10
 
Een ontroerend verslag van boots Esther:
 
Moeder zijn van vier kinderen is al niet niks, maar als de oudste zoon, Naoufel - elf maanden lang een gezonde blozende baby - door een gitzwart hoofdstuk in hun aller leven, ernstige en moeilijk behandelbare epilepsie ontwikkelt, z’n benen uit de kom zijn, hij niet kan zien, noch bewegen en niet meer geopereerd kan worden, dan sta je als moeder 'altijd aan’. Er zijn nog drie kinderen en bij allen is extra zorg en/of aandacht vereist. Ga er maar aan staan… Alyssa doet het -zonder klagen- al negen jaar lang. Zij is de trotse en stoere mama van deze bloedmooie en lieve kinderen.
 
Alyssa hoorde van Vaarwens en gunde zichzelf, haar kinderen, plus haar zus Mounia, die altijd voor hen klaarstaat een dagje ‘even weg van alles’. En dus werd deze vaarwens ingepland.
Elke wens raakt je, maar als het om jonge kinderen gaat, komt dat extra hard binnen en ben je er toch van te voren even stil van. Met een ietwat zwaar hart maakten dagschipper David en bootsen Marjolein en ondergetekende dan ook het schip klaar voor deze dag.
 
Gelukkig bleek bij aankomst van onze gasten, dat iedereen zin had in een dagje op het water. Vol nieuwsgierigheid en toch ook de kat uit de boom kijkend, kwam broertje Nizar uit de auto gestapt. Zusje Kenza wordt in de buggy gezet en tante Mounia pakt Naoufel uit de auto, klein van stuk, niet bewegend en toch zeer alert om zich heen kijkend, wordt ook hij in een buggy gelegd. Naar de boot wandelend lijkt het bijna een gewoon gezellig uitje met de kinders.
Alyssa legt uit dat haar andere zoon bij de opvang is; “Hij kent geen angst en zou alleen maar het water in willen springen, dat zou wat te veel worden”.
 
Nizar leert van Marjolein vliegtuigjes vouwen en gooien, wat voor een kleurrijk schip zorgt. Van alle kanten komen de vouwwerkjes uit de lucht gevallen. Naoufel ligt in een gemakkelijke stoel op zijn manier te genieten en Kenza blijkt een waar cookie-monster, want als aan een lopende band verdwijnen de soesjes die op tafel klaar staan, één voor één in het snuitje van een overgelukkig meiske. Chocola tot op haar neus, veel gegiechel en plakkerige vingers die de wereld om haar heen betasten om te ontdekken.
 
Alyssa ontspant zichtbaar steeds ietsje meer van dit vertier en geniet als Rotterdamse enorm van het mooie Amsterdam dat aan ons voorbijglijdt. Vandaag even geen zorgen, maar bewust genieten van de mooie momenten en herinneringen die gemaakt worden; “nu kan het nog, snap je?” Ja lieve Alyssa, dat snappen we heel goed... Bij het afscheid worden onze harten toch weer wat zwaarder en ogen vochtig.
Heel veel sterkte lieve familie en dank voor deze mooie dag met waardevolle lessen.
 
Vaarwel Naoufel Bouazza
Auteur Vaarwens / Esther
 
Met dank aan:
Dagschipper David boots Marjolein en boots nummer 2, Esther voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Broodje Vasum voor de gedeelde sponsoring van de lunch
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
 

Naoufel 105
Naoufel 107
Naoufel 110
Naoufel 116
Naoufel 119
Naoufel 126
Naoufel 131
Naoufel 133
Naoufel 148
Naoufel 159
Naoufel 163
Naoufel 165
Naoufel 172
Naoufel 175
Naoufel 178
Naoufel 194
Naoufel 196
Naoufel 197
Naoufel 212
Naoufel 215


E-mail