header2

We hebben in 2021 gevaren op:

Vaarwens 927 op 18-09-2021

"Nog nooit gevaren, maar graag wil ik dit nog een keer!”927 Willy 10
 
Er komt een spoedwens aanvraag binnen van de Stichting Ambulance Wens voor een mevrouw uit Nieuw Bergen (N-Limburg). De agenda staat volgende week al vol, maar het weekend is nog vrij. Willy (geb. 1961) is gevonden door volksziekte nummer één en ze zou dolgraag nog een keer samen met haar man willen varen. Snel wordt op de planning de dag geregeld en op deze mooie septemberdag gaat Willy het water op…
 
Na een absoluut windstille nacht is de wereld nat van dauw, zo ook het Vaarwensschip. Dagschipper Frouk en boots An drogen het schip zo goed mogelijk af en maken de ramen schoon, terwijl Inge onderweg naar Amsterdam is om de catering te brengen, want in de weekenden kunnen we geen broodjes bestellen. Het is al weer gezellig aan boord en de geur van verse koffie gooit daar een schepje bovenop. We zijn er klaar voor..
 
Een mooi verslag van dagschipper Frouk:
 
Willy, onze gaste van vandaag kwam samen met haar man Wil met de Stichting Ambulance Wens, bestuurd door Joost en bijrijder Rien, die al vroeg uit noord Limburg bij de Vaarwens aankwamen. Een hele rit, waarbij onderweg stralende zon werd afgewisseld door stevige mist. Na een welkomst kopje koffie met een bijpassend woordje en heerlijke soesjes, werd snel de keuze gemaakt voor de molens van de Zaanse Schans. Willy kreeg de Vaarwensboost en stapte van de brancard over in onze rolstoel. Het weer werd steeds mooier en steeds meer zeilen van de Vaarwenstent konden open om een ieder maximaal te kunnen laten genieten van het prachtige nazomer weer! Frouk haar oud oud-collega’s begrepen de reden en het doel van onze stichting en deze ‘reis’ in het bijzonder, dus alles draaide supersnel, waarvoor heel veel dank!
Gemeerd bij de mooie molen Het Jonge Schaap, genoten we van een heerlijke lunch, gemaakt en gebracht door onze Inge in hoogst eigen persoon en door Ann nog opgesmukt met tomaat, komkommer en ei.
De molenaars van Het Jonge Schaap kwamen al aan lopen en boden onze gasten een privé rondleiding door de molen. Willy zag dat helemaal zitten en wilde dat erg graag. Een half uurtje eerder dan met Frouk afgesproken kwam het gezelschap weer aan boord. Joost en Rien constateerden bijtijds dat de energie op raakte…
Ook werd het tijd de luxe rolstoel weer te verruilen voor de brancard, maar liggend in het gangboord in de zon werd nog maximaal genoten van wat de Zaanoevers te bieden hebben.
Terug aan de steiger werd ontscheept en we begeleidden onze dappere gaste van vandaag samen met haar man Wil naar de ambulance. Een stevige rit terug naar Nieuw Bergen zal door Joost en Rien met liefde worden gereden.
 
P.S., Willy ontpopte zich deze dag als een lekkere snoeper, dol op zoetigheid, soesjes, pindarotsjes, Engelse drop, maar ook de worst verdween als sneeuw voor de zon! Snoep nog maar een tijdje lekker door lieve Willy!
 
Vaarwel Willy, en uh… denk aan ons afspraakje!”
Auteur Vaarwens/Frouk
 
Met dank aan:
Dagschipper Frouk en boots An voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Stichting Ambulance Wens Nederland voor de wens het ambulancevervoer
Houtzaagmolen Het Jonge Schaap voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Sluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Een lieve reactie op Facebook:

Bedankt dat jullie mijn vader en stiefmoeder nog zo'n ontzettend mooie dag hebben gegeven!! Samen met de ambulance wens hebben jullie iets onvergetelijks gegeven en een gevoel wat in deze tijd als goud te noemen is!

Willy 104
Willy 110
Willy 115
Willy 119
Willy 124
Willy 137
Willy 139
Willy 144
Willy 145
Willy 165
Willy 169
Willy 176
Willy 181
Willy 190
Willy 199
Willy 206
Willy 208
Willy 209
Willy 210
Willy 222

E-mail