header2

We hebben in 2021 gevaren op:

Vaarwens 940 op 12-10-2021

Geen vissen maar varen…940 Dhr Clason 10
 
Je hebt een grote hobby, vissen! Het water op, varen, weidsheid, rust, schoonheid en een vleugje spanning… Dan slaat in het najaar van het leven het noodlot toe, je wordt gevonden door ze ziekte van de ongecontroleerde celdeling, die zich overal in je lichaam nestelt. Dan krijg je de boodschap dat het over is en wacht geduldig op wat gaat komen. Dan blijkt dat je nog één keertje volledig verzorgd het water op kunt en dat wordt binnen enkele dagen geregeld! Willem (geb. 1939) overkwam het en vandaag gaat hij varen!
 
Terwijl de sprinklerinstallatie weer vol open staat en Nederland een nat pak bezorgt, maken dagschipper Wouter en boots Pam de Vaarwens klaar voor brancardbezoek. Pam zet koffie en even later is het gezellig aan boord. De Wensambulance van I SANN komt na een flinke rit vanuit Hoogeveen aan op de haven en snel spoeden Wouter en Pam naar de parkeerplaats om het gezelschap te verwelkomen. De camera klikt om herinneringen te maken en er volgt een warm welkom. Dan snel aan boord voor koffie en een welkomstwoordje van Zeeloods Wouter. Er wordt een vaarplan gemaakt en dan gaan de trossen los…
 
Een mooi verslag van dagschipper Wouter:
 
We zetten koers over het Noorzeekanaal richting de Voorzaan. Na het passeren van de Den Uyl brug zien wij tot onze teleurstelling dubbel rood bij de Wilhelminasluis. Na contact te hebben gezocht op VHF 81 horen wij “Technische storing…. Monteur is onderweg… Kan nog wel even duren”.
Daar konden de gasten niet op wachten, we gaan weer rond en terug de Amsterdamse havens in.
Het was ondertussen lunchtijd en de Havendienst was zo gastvrij dat wij bij hun aan de steiger in de ADM haven mochten liggen.
 
Het weer knapte zienderogen op, hier en daar verscheen een stukje blauwe lucht terwijl de gasten zaten te genieten bij de kachel in de kuip. Willem genoot volop van het water en alle schepen. In zijn vroege jeugd heeft hij nog twee jaren met veevoeder naar Meppel gevaren op de binnenvaart. Toevallig varen wij net langs de Mercuriushaven waar twee grote bulkcarriers druk bezig zijn met de overslag van veevoeder uit Zuid-Amerika. De Vaarwens draaide ik even naar binnen om het allemaal goed te bekijken.
Hierna nog even langs het Centraal station naar de Entrepothaven waar boots Pam’s echtgenoot Dick ons met een Hollandse vlag druk welkom staat te zwaaien.
 
Na deze prachtige tocht door de mooie Amsterdamse haven, keren we weer terug naar de Marina.
Iedereen moe en voldaan na een prachtige dag die met een mooi zonnetje werd afgesloten. We nemen afscheid en dat blijft altijd weer moeilijk met de wetenschap dat…
 
Vaarwel Willem
Auteur Vaarwens
 
Met dank aan:
Dagschipper Wouter en bootsen Pam &Corine voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Wensambulance I SANN voor het ambulancevervoer
Broodje Vasum voor de deels sponsoring van de lunch
Port of Amsterdam voor de vergunningen
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Een mooi verslag van Willem:

Hoogeveen 14 Oktober 2021.
Waar we lang naar uitkeken wordt nu bewaarheid,ons reisje naar Amsterdam met de Wensambulance. Prompt 8 uur 15 stonden Henk en Henk Anne bij ons voor de deur. Willem werd ingepakt op de brancard en daar gingen we dan.Samen met zijn vrouw en Zoon Cor en Dochter Gineke richting Amsterdam. Wat een pech 20 minuten later een file vanwege een ongeluk. Maar verder ging het allemaal weer goed en kwamen we aan bij de Marine haven in Amsterdam,waar we werden opgewacht door Kapitein Wouter en zijn 2 twee lieve dames Pam en Corien. Met de boot van Vaarwens gingen we de havens in van Amsterdam. We werden onthaald door deze mensen met een heerlijk bakkie koffie en roomsoesjes. Na onze reis was dat echt een verademing. En onze verwachtingen werden meer als verwacht bewaarheid,wat hebben die mensen ons een prachtige dag bezorgd aan boord van hun boot. Dat ik en mijn vrouw en kinderen dit nog mee mochten maken was grandioos. Onderweg werd aangelegd en kregen we een lunch aangeboden die er zijn mocht. Toen volgde de rondvaart in de havens die ook echt in de smaak viel. Vader mocht zelfs even het roer bedienen wat gelukkig allemaal goed ging. Maar ja aan alles komt een eind en we gingen rond 4 uur weer naar onze bus. Afscheid genomen van Pam,Corien en Wouter,die ons een schitterende dag hebben bezorgd. Onze speciale dank gaat welgemeend uit naar deze mensen die zich zo inzetten voor mensen in hun laatste gedeelte van hun leven. Onderweg kregen we ook nog een maaltijd aangeboden door Henk en Henk Anne. Wat een fijne dag en allen die dit geregeld hebben,bedankt uit de grond van mijn hart. Moe maar voldaan kwamen we terug in Hoogeveen.
Bedankt lieve mensen. Het was toppie.
Groetjes Willem Clason.

Dhr Clason 107
Dhr Clason 114
Dhr Clason 118
Dhr Clason 119
Dhr Clason 125
Dhr Clason 126
Dhr Clason 130
Dhr Clason 135
Dhr Clason 150
Dhr Clason 153
Dhr Clason 166
Dhr Clason 169
Dhr Clason 172
Dhr Clason 177
Dhr Clason 183
Dhr Clason 189
Dhr Clason 192
Dhr Clason 193
Dhr Clason 196
Dhr Clason 200
Dhr Clason 215
Dhr Clason 219
Dhr Clason 222
Dhr Clason 223

E-mail