Skip to main content

Vaarwens 1021 op 28-05-2022

Een zonnige vaart…1021 Bianca 10

In het C'est La Vie-Huis te Naarden wacht Bianca (geb.1971) op wat gaat komen. Het gevecht tegen de ongecontroleerde celdeling heeft ze verloren en het heeft zich inmiddels overal in haar lichaam ingenesteld. Bianca gaat hard achteruit en ze heeft niets meer om naar uit te zien in deze uitzichtloze dagen. Haar verpleging in het C'est La Vie-Huis weet van Stichting Vaarwens en tipt haar op de mogelijkheid om nog één keer herinneringen te maken met haar naasten. Ze gaat er graag op in en het aanvraagformulier wordt op de website ingevuld…

De agenda zit goed vol en op korte termijn is alleen deze zaterdag nog vrij. De planning vult het snel en vandaag gaat Bianca het water op met haar naasten. Dagschipper is vandaag onze KNRM man Sijmon en hij offert samen met boots Gerrit hun vrije zaterdag op om deze wens te maken.
Er staat een harde koude noordenwind, maar de zon en Hollandse wolkenluchten maken veel goed. De ambulance arriveert rond 11.00 uur en samen met familie en vrienden wordt Bianca opgewacht. Een emotionele ontmoeting volgt en even later staat ze aan boord.

Bianca wilde graag over de Vecht varen. Dat was vandaag echter niet planbaar, maar het geboden alternatief van een tochtje over de Zaanse Schans maakte alles meer dan goed. Sijmon start de motor en Gerrit gooit direct de trossen los. Op de kade staan haar naasten uit te zwaaien en even later zijn ze uit het zicht. Tijdens de vaart wordt er genoten van koffie en thee met iets lekker, terwijl er zoveel bezienswaardigheden voorbij trekken, dat de koffie soms koud wordt…

Als we zijn aangemeerd bij prachtige houtzaagmolen, zien we dat de spanning en de indrukken hun tol eisen. Bianca gaat een ‘powernap’ doen op de brancard terwijl haar naasten de prachtige molen kunnen bezichtigen. Ondertussen maakt de bemanning de lunch klaar en bij terugkomst is Bianca ook weer wakker. Ze wil graag in de rolstoel aan tafel zitten en gezamenlijk liet de lunch zich heerlijk smaken.

De trossen gaan weer los en we maken de terugreis. Eenieder geniet van het ontspannen samenzijn aan boord van ons heerlijke schip en duizenden herinneringen en indrukken worden opgeslagen in geheugen en op camera. Amsterdam komt weer in zicht en we meren rond 16.00 uur aan in de Amsterdam Marina. Dan komt het onverbiddelijke afscheid, maar Bianca houdt zich sterk. Ze heeft vandaag nog één keer gevaren en genoten en daar was het ons om te doen. Het was een mooie zonnige vaart.

Vaarwel Bianca
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Dagschipper Sijmen en boots Gerrit voor hun inzet
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer en de verpleging
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Hema Amsterdam voor de deels sponsoring van de lunch
Houtzaagmolen Het Jonge Schaap voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Sluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Bianca 11
Bianca 13
Bianca 16
Bianca 19
Bianca 21
Bianca 22
Bianca 27
Bianca 28
Bianca 31
Bianca 33
Bianca 34
Bianca 37
Bianca 39
Bianca 41
Bianca 42
Bianca 43
Bianca 44
Bianca 49
Bianca 50
Bianca 51
Bianca 53
Bianca 56
Bianca 61
Bianca 67