header2

We hebben in 2022 gevaren op:

Vaarwens 1038 op 18-06-2022

1038 Piet 10Verkoeling is welkom…

Enige tijd geleden waren de gemoederen verhit bij ons gast Piet (geb. 1955), toen hij de diagnose ALS te horen kreeg. Piet leverde al veel in en via de revalidatiearts kreeg hij het advies om nog leuke dingen te gaan doen met zijn gezin nu het nog kan en tipte hem op Vaarwens. Piet vult nog zelfstandig het intakeformulier in en vandaag gaat hij op een mooie zaterdag met zijn vrouw Irma en hun 4 kinderen varen.

Het is nog warm in Amsterdam want gisteren was het snoeiheet. Dagschipper Onno en bootsen Henk en Jannie zetten bij aankomst snel alles open op een beetje hitte uit het schip te krijgen. De broodjes worden gehaald en de koffiepot gevuld. Nu maar wachten op Piet met zijn gezin die helemaal uit Limmen moeten komen…

Een mooi verslag van gastvrouw Jannie:

Om 10.30 arriveerden Piet met zijn vrouw en een dochter. De rest van de familie stond nog in de file en waren iets later aan boord. We starten deze dag onder het genot van een heerlijk kopje koffie met een gevulde koek en een slagroomsoesje. Onno en Henk gaven uitleg over hoe en wat en wat liever niet op de Vaarwens. De trossen gingen los en we vertrokken in overleg met Piet richting Pampus.

De temperatuur was heerlijk aan boord. Iedereen genoot van dit heerlijke weer en de prachtige omgeving die continu veranderde. Onderweg zag Piet nog een Flatgebouwen complex waar hij - ik geloof zo’n 20 jaar geleden - de portieken van geschilderd heeft. Irma kon de teugels ook een beetje laten vieren vandaag want wij zorgden samen ervoor dat Piet te eten en te drinken kreeg. Onno en Henk vertelden ondertussen aan de familie wat er allemaal te zien was onderweg.

Piet en zijn Familie genoten zichtbaar van alles wat ze zagen onderweg. De sfeer aan boord was dan ook super relaxt. Helaas was er geen tijd om op Pampus aan te meren. Dus voeren we er omheen en begonnen aan de terugreis. Dit was deels een andere route en ook hier wist Onno de familie te entertainen met mooie verhalen. Terug in de haven namen we afscheid van dit mooie warme gezin dat vandaag wat verkoeling kreeg op het water. We wensen jullie het allerbeste en danken jullie voor jullie gezellige aanwezigheid vandaag op de Vaarwens

Vaarwel Piet
Auteur Vaarwens / Jannie

Met dank aan:
Dagschipper Onno, boots Henk en gastvrouw Jannie voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Hema Amsterdam voor de deels sponsoring van de lunch
Port of Amsterdam voor de vergunningen
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten... 

Piet 101
Piet 108
Piet 111
Piet 112
Piet 124
Piet 128
Piet 134
Piet 135
Piet 137
Piet 139
Piet 140
Piet 144
Piet 148
Piet 152
Piet 155
Piet 167
Piet 170
Piet 172
Piet 195
Piet 199
Piet 211
Piet 215
Piet 219
Piet 224

E-mail