Skip to main content

Vaarwens 1086 op 13-09-2022

1086 Rob 10"Dit zou ik iedere week wel willen..."

Vandaag varen we met Rob (geb. 1951) en Rob kreeg mei vorig jaar de diagnose ALS te horen. Hij werd hierdoor niet alleen een elektrische rolstoel in gedwongen maar kwam niet veel later ook aan de beademing terecht. Ook Rob krijgt via de stichting ALSopdeweg de tip dat hij er nog geheel verzorgd een dag uit kan met zijn gezinnetje om te gaan varen. Zijn echtgenote Henriëtte vult de aanvraag in en vandaag gaat Rob - nog net voor de weersomslag – varen…

In Amsterdam is het nog kalm en niet koud als dagschipper René en boots Aleid de MS Vaarwens klaarmaken. René zijn echtgenote Francoise ook een dagje mee om te kijken hoe het gaat, want ook zij zou misschien vrijwilligster bij Stichting Vaarwens willen worden. De koffie staat klaar en de broodjes zijn gehaald bij de Hema, we zijn er klaar voor…

Een mooi verslag van schipper René:


Even na 10 uur komen Rob, Henriëtte, Dion, Channa en Almar aan met de eigen rolstoelauto. Rob manoeuvreert behendig zijn speciale rolstoel over de steiger naar de ms Vaarwens. Na de koffie en een welkomstwoordje blijkt de familie graag naar de Zaanse Schans te willen gaan. De site van de stichting was uitvoerig bestudeerd en dit kwam als favoriet naar voren.

Even voor half 11 waren de trossen los en werd koers gezet naar de Zaan. Begonnen we nog met wolken, gedurende de dag werd het weer steeds mooier, misschien wel de laatste zomerdag van 2022. De service op de Zaan was weer geweldig en even na 12 uur konden we aanmeren bij Houtzaagmolen “Het Jonge Schaap”. De gastvrijheid en het enthousiasme van de molenaars was weer enorm.

Na de lunch werd koers gezet terug naar Amsterdam. Het weer werd steeds beter en de dag mocht nog wel even langer duren. In overleg zijn we naar de oostkant van het Station gevaren. Rondje Oosterdok, langs het Scheepvaartmuseum en Rondje IJ-haven langs het daar gemeerde cruiseschip Seabourn Ovation.

Even voor 4 uur kwamen we rozig en voldaan weer aan in de Amsterdam Marina. Rob wil iedere week wel mee en de familie wil hem dan wel even brengen…
Beste familie. Bedankt voor jullie gezelligheid en verhalen. Heel veel sterkte en wijsheid toegewenst de komende tijd. Als ik de nuchterheid van Rob hoor dan komt dat helemaal goed.

Vaarwel Rob
Auteur Vaarwens / René

Met dank aan:
Dagschipper René en boots Aleid voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Houtzaagmolen Het Jonge Schaap voor de gastvrijheid tijdens de lunch en de rondleiding
Port of Amsterdam voor de vergunningen
Sluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Een lieve review van Henriëtte:


In mei 2021 kreeg Rob de diagnose ALS, dat kwam aan als een mokerslag. Je weet dat het niet goed afloopt! Vanaf september 2021 's middags en's nachts aan de beademing.
En toen kregen we via de stichting ALS opweg door : is dit iets voor jullie? Gebeld met de stichting Vaarwens en de aanvraag ingediend. De volgende dag werd ik al gebeld om een dag af te spreken. Dat werd vandaag, 13 september! We mochten met onze drie kinderen, Dion, Almar en Channa een dagje mee varen...
En wat zijn we verwend door schipper Rene en gastvrouwen Aleid en Françoise! Eerst een hartelijke ontvangst met koffie en iets erbij. Toen (in overleg) varen naar de Zaanse Schans en uitleg gekregen in de Zaagmolen. Daarna een heerlijke lunch met de lekkerste broodjes! En daarna nog over het IJ langs het station van Amsterdam! Nog een schaal met heerlijke hapjes en een drankje. Het weer zat ook al mee, een heerlijk zonnetje! Het was een dag met een gouden randje!
Heel, heel hartelijk bedankt!
Henriëtte Hofstra, ook namens Rob, Dion, Almar en Channa!

Rob 100
Rob 104
Rob 106
Rob 109
Rob 111
Rob 113
Rob 114
Rob 119
Rob 122
Rob 124
Rob 127
Rob 133
Rob 137
Rob 140
Rob 144
Rob 148
Rob 149
Rob 153
Rob 154
Rob 158