header2

We hebben in 2023 gevaren op:

Vaarwens 1147 op 31-03-2023

1147 Ron 10Van de regen in de drup…

Onze vaargast is Ron (geb. 1955) die samen met zijn partner Dorien en zijn vier kinderen (allen volwassen) de vaardag komt beleven. Ron verblijft in de Zorgherberg Oostpoort, want de verwoestende kanker heeft bezit genomen van zijn lichaam. Ron kan nu nog een beetje stappen, maar moet wel worden opgehaald met de rolstoel bij de auto. Ron zijn wens is nog een keertje varen rond zijn stad Amsterdam, voordat…

Het regende vannacht pijpenstelen, maar dat zal volgens de weermannen overgaan in gestage druilregen. We gaan het zien! Dagschipper David en boots Gerda gaan de dag verzorgen en ook aspirant boots Caroline is vandaag mee om een dag te ervaren. Al snel hebben ze routinematig het schip klaar voor ontvangst van de gasten die met eigen vervoer uit hun eigen stad Amsterdam komen…

Een mooi verslag van schipper David:


Op deze 16e verjaardag van Stichting Vaarwens is het druilig weer.

Ron heeft zeebenen, want hij heeft ooit voor Shell tankers gevaren in Europa. Hij komt met zijn familie tussen de buien aan boord. Iedereen vindt zijn/haar plekje en we hebben taart bij de warme versnaperingen. Na het inleidende praatje wordt de bestemming besproken. Ron had graag de grachten gezien. Gezien het slechte weer en de evt. wachttijden voor de bruggen toch maar (onder invloed van zijn kids) gekozen voor de Zaanse Schans.

Via Royal Huisman de Voorzaan op. Ron komt gezellig bij de stuurstand staan, gelukkig krijgen wij hem zover dat hij plaats neemt op de stuurstoel. Hij geniet met volle teugen. Nadat we de Wilhelminasluis zijn gepasseerd, komt Ron zijn lichaam in opstand. Hij voelt zich allerbelabberdst en wil graag rechtsomkeer maken. Nog voor de Bernhardbrug 180 graden gedraaid en weer retour naar de sluis. Gelukkig had Dorien de juiste medicijnen in haar tas en knapt Ron na een half uur weer op.

Aangemeerd op de Voorzaan en daar gezamenlijk de voortreffelijke lunch genoten. Ron at ook weer een hapje mee. Via de Coenhaven (met toestemming) langs het Centraal Station. Alle pontons en werktuigen zijn daar weg, we genieten van het mooie aanzicht van het Station. Daarna nog zijkanaal K ingevaren, alwaar veel jeugd herinneringen van de kinderen van Ron naar boven kwamen.
En toen was de batterij van Ron écht leeg. In een hoosbui terug naar de Marina…..

Vaarwel Ron
Auteur Vaarwens / David

Met dank aan:
Dagschipper David en bootsen Gerda en Caroline voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Hema Amsterdam voor de deels sponsoring van de lunch
Port of Amsterdam voor de vergunningen
Sluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...


Ron 14
Ron 17
Ron 27
Ron 31
Ron 33
Ron 38
Ron 42
Ron 46
Ron 50
Ron 57
Ron 60
Ron 63
Ron 66
Ron 69
Ron 70
Ron 71
Ron 73
Ron 78
Ron 84
Ron 88

E-mail