Skip to main content

Vaardagen 2007

Vaardag 009 op 12-06-2007

Super Opkikkerdag voor de Meander V en haar bemanning...009 Opkikkerdag 19


Door Stichting de Opkikker worden we benaderd om met ons schip aanwezig te zijn bij een Super Opkikkerdag in vakantiepark de Eemhof. Er wordt van alles georganiseerd om de ernstig zieke kinderen alles even te laten vergeten.
Diverse (overheids)organisaties als marine, leger, politie etc... doen er aan mee en wij hebben Sinterklaas met zwarte Pieten midden in de zomer aan boord. Hij is in cognito in Nederland op vakantie en niemand mag weten dat hij in ons land is. De kinderen mogen beurtelings in het diepste geheim mee het water op voor een ontmoeting met Sinterklaas. Ze geloven er geen bast van als we ze aan boord nemen, maar als ze de goedheiligman met een strohoed op en slippers aan op de bank zien zitten, dan is alle ongeloof weg!
Hij is het, hij is er écht, hij weet alles van de ziekte waar het kindje aan lijdt en hij heeft cadautjes meegenomen... Geweldig!
De hele dag varen we af en aan en maken veel kindertjes even blij. Dankbaar werk!

Als we aan het eind van de dag met alle medewerkers in een lange erehaag staan met 'Opkikkerparapu's' om de colonne Lelijke eendjes (auto's) met daarin de kinderen die huiswaarts gaan uit te zwaaien, zien we bij de stoerste Marine Seals en Commando's die meegewerkt hebben een traan rollen...
We zijn trots hieraan mee te hebben kunnen werken, maar nu eerst met vakantie... de Oostzee in!

Evert en Inge

Opkikkerdag 10
Opkikkerdag 11
Opkikkerdag 12
Opkikkerdag 13
Opkikkerdag 14
Opkikkerdag 15
Opkikkerdag 16
Opkikkerdag 17
Opkikkerdag 18
Opkikkerdag 19
Opkikkerdag 20
Opkikkerdag 21
Opkikkerdag 22
Opkikkerdag 23
Opkikkerdag 24
Opkikkerdag 25